Učitava se

Kucajte za pretragu

Prijepolje – Direktor TO Prijepolje, Nebojša Svičević – Seoski turizam

Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Zlatiborski okrug

Prijepolje – Direktor TO Prijepolje, Nebojša Svičević – Seoski turizam

Podeli

Prijepolje –  Mnogo je destinacija u Srbiji koje su nepravedno zapostavljene ili se turisti na njima kratko zadržavaju. I Prijepolje je jedna od tački na tranzitu prema moru, Makedoniji ili Turskoj, kroz koju turisti samo prolaze, iako ovaj kraj ima mnogo toga da ponudi. Turistički radnici akcenat su stavili na sve popularniji seoski turizam. Mi imamo više od 200 kategorisanih ležaja u seoskom području od Jabuke, Kamene gore preko Sopotnice do Miloševog dola. Oni imaju dobre uslove i veoma su povoljni, rekao je Nebojša Svičević, direktor TO Prijepolje.

Jedan broj vaučera, koje daje Ministarstvo turizma, biće iskorišćen upravo u selima oko Prijepolja. U TO veruju da svi gosti koji ovde dođu, pod okriljem Belog anđela, na jednom mestu mogu da nauče mnogo o istoriji na ovim prostorima.

Od Nemanjića manastir Mileševa i manastiri iz tog doba, Osmanlijsko carstvo i džamije iz tog perioda i imamo katoličku crkvu koja je iz doba Austrougarske. Kuriozitet je da je u Prijepolju sa desne strane Lima vladala Osmanska imperija, a sa leve Austrougarska“, dodaje Svičević.

Inače ove godine podeljeno je 160.000 vaučera koji mogu biti iskorišćeni u 1500 hotela i ugostiteljskih objekata, a među njima su i oni u zapadnoj Srbiji.

Izvor: PP Media

Naslovna fotogragija Direktor TO Prijepolje, Nebojša Svičević FOTO: A.Rovčanin

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×