Učitava se

Kucajte za pretragu

Prijem đaka prvaka

Užice Zlatiborski okrug

Prijem đaka prvaka

Podeli

Prvake u Osnovnoj školi „Nada Matić“ pozdravila je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević i poželela im srećan početak nove školske godine sa molbom da se pridržavaju svih mera da bi sačuvali sebe i svoje drugare.

„Počinje još jedna nova školska godina u sasvim drugačijim okolnostima kada je naša zemlja u epidemiji korona virusa, a to je i pravi trenutak da vi, svi đaci prvaci, postanete pre svega odgovorni od ovog momenta, kako prema sebi, tako i prema svim u svom okruženju. Đaci prvaci, danas ste zakoračili u svet obrazovanja, koračajte hrabro iskoristite svaki dan da naučite nešto novo, da savladate nove veštine. Na kraju nije ni važno kakve ćete ocene dobijati, važno je da odrastete u poštene, prave i vredne ljude. Jednoga dana kada odrastete nemojte da zaboravite svoj grad, dođite, budite tu i učinite da on i tada bude još mnogo lepši i bolji nego što je danas. A kada naučite prva slova, pišite nam šta bi ste voleli da bude u našem gradu, da biste vi imali spokojno odrastanje i školovanje.“

Branislava Jovičić direktorka OŠ „Nada Matić“ istakla je da se postupa u skladu sa propisima i uputstvima koja su dobijena od Ministarstva prosvete i kriznog štaba.

„Zabranjeno je organizovanje priredbi tako da smo naše prvačiće ove godine dočekali u nešto drugačijim okolnostima. Đaci dolaze prema utvrđenom rasporedu, na pola sata dolaze đaci i roditelji da se upoznaju sa učiteljima. Po prvi put ne ulaze u školu da vide svoj prostor gde će boraviti naredne četiri godine“-navela je direktorka i dodala da je ove godine u OŠ „Nada Matić“ upisan 91 đak prvak, ukupno pet odeljenja, četiri odeljenja u matičnoj školi i jedno odeljenje u izdvojenom odeljenju škole u Gostinici.

„Učenici od prvog do četvrtog razreda organizovani su tako da uvek pohađaju nastavu u prepodnevnoj smeni. Odeljenja se dele na A i B grupe po azbučnom redu i sledeće sedmice se rotiraju po smenama. Učenici od petog do osmog razreda su takođe podeljeni u A i B grupe. Ponedeljkom, sredom i petkom u školu ide A grupa, za to vreme B grupa prati onlajn nastavu i ide u školu utorkom i četvrtkom, sledeće sedmice grupe se rotiraju.

Direktorka je napomenula da je pre početka školske godine vršeno anketiranje roditelja, da li njihova deca žele da idu u školu ili da prate onlajn nastavu: „Veoma mali procenat roditelja se izjasnio za praćenje nastave na daljinu. Deca koja budu pratila nastavu od kuće dolaziće u školu da rade kontrolne zadatke, da odgovaraju i da popravljaju ocene.“

Izvor: uzice.rs

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×