Učitava se

Kucajte za pretragu

Predstavnici Evropske banke na Zlatiboru

Čajetina Čajetina Zlatiborski okrug

Predstavnici Evropske banke na Zlatiboru

Podeli

Komunalno javno preduzeće Zlatibor kupilo je tri nove mašine iz kredita u kom je kamatu finansirala Evropska banka za obnovu i razvoj. Ova kupovina je izabrana kao projekat u kom je naglašena ekološka komponenta osavremenjivanja mehanizacije, a predstavnici Evropske banke nekoliko dana provode na Zlatiboru snimajući promotivni materijal o ovoj saradnji.

Predstavnici odeljenja za komunikacije Evropske banke za obnovu i razvoj i radnik Komunalnog javno preduzeća Zlatibor Milić Radibratović tri dana na terenu snimaju promotivni video o zajedničkoj saradnji. Naime, KJP Zlatibor je ušlo u nabavku dva traktora i jednog buldozera preko kredita, a Evropska banka za obnovu i razvoj prepoznala je ovaj projekat jer se odnosi na smanjenje emisije štetnih gasova, zbog čega je KJP-u dodelila grant u visini kamate i troškova kredita.

 

-Primera radi, Komunalno preduzeće je do sada koristilo buldozer koji je `81. godište, tako da će nova mašina biti i efikasnija u poslu, a naravno i vrlo ekonomična što se tiče potrošnje goriva. Višestruke su uštede i višestruka korist od nabavke novih mašina. Visina tog kredita je 170 hiljada evra tako da Komunalno javno preduzeće u narednih pet godina vraća samo tu osnovicu, rekao je direktor KJP Zlatibor Srđan Pantović.

Izvor i foto:Zlatiborpress

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×