Učitava se

Kucajte za pretragu

Požega – Odžana 3. sednica Opštinskog veća

Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Zlatiborski okrug

Požega – Odžana 3. sednica Opštinskog veća

Podeli

Na trećoj sednici Opštinskog veća Požege usvojen je godišnji finansijski izvestaj sa izveštajem nezavisnog revizora Javno preduzeće Direkcija za izgradnju u likvidaciji za 2019. godinu kao i izveštaj o sprovedenom postupku likvidacije i završni likvidacioni bilans Kulturnog centra Požega.

Većnici su dali saglasnost na Sporazum o saradnji u oblasti smanjenja rizika od katastrofa i poslova razvoja civilne zaštite gradova i opština u slivu Zapadne Morave. Usvojen je i program mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine za ovu godinu, a konačnu reč o ovom programu daće odbornici na narednoj sednici lokalnog parlamenta.

Na zasedanju članovi Opštinskog veća podržali su i predložene izmene plana Javnih nabavki opštine Požega za 2020. kako bi bilo izvršeno usklađivanje sa novim Zakonom o javnim nabavkama.

Raspravljalo se i o predlogu rebalansa opštinskog budžeta pa se moglo čuti da će se 15 miliona dinara opredeliti za besplatni javni prevoz do kraja godine. Konstatovano je da se radi o velikoj uštedi imajući u vidu da je samo za prevoz osnovaca do kraja godine bilo planirano 11, 5 miliona dinara, a da će na ovaj način prevoz biti dostupan svima. Sredstva u iznosu od 3,5 miliona dinara koja, zbog situacije sa korona virusom, nisu utrošena za obeležavanje stogodišnjice FK Sloga biće uložena u uređenje prostorija kluba imajući u vidu da je nosilac prava svojine na kompleksu fudbalskog kluba opština Požega.

Na molbu Crkvene opštine Prilipac većnici su odobrili i pomoć od 200 000 dinara za održavanje ovogodišnje umetničke kolonije.

Izvor: Radio Požega

Foto: Radio Luna – V.K

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×