Učitava se

Kucajte za pretragu

Poljoprivrednici do subvencija bez odlaska u trezor

Srbija i region Zlatiborski okrug

Poljoprivrednici do subvencija bez odlaska u trezor

Podeli

Svim poljoprivrednicima biće isplaćeni podsticaji za biljnu proizvodnju, kao i subvencije za nabavku malih traktora, kažu u Upravi za agrarna plaćanja.

Direktorka Uprave za agrarna plaćanja Biljana Petrović rekla je za TV Prva da je do sada podneto 175.000 zahteva za podsticaje za biljnu proizvodnju, a da se svake godine prijavi oko 282 hiljade poljoprivrednika.

Uprava za agrarna plaćanja (UAP) Ministarstva poljoprivrede obavestila je sve poljoprivredne proizvođače koji nisu podneli zahtev za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji u 2020. godini, da to ne moraju da čine i da će im sredstva biti isplaćena i bez tog zahteva.

UAP će na osnovu poslednjeg preseka stanja iz 2019. svim poljoprivrednicima koji su ostvarili pravo na ovaj podsticaj isplatiti sredstva i za 2020. godinu, iako nisu podnosili zahtev u Trezor ili Upravu. Na takvu meru UAP se odlučila zbog novonastale situacije izazvane proglašenjem vanrednog stanja zbog korona virusa kako bi se izbegle gužve i okupljanja, navodi se u saopštenju.

Da podsetimo, iznos podsticaja je 5.200 dinara po hektaru: 4.000 dinara je osnovni podsticaj u biljnoj proizvodnji, a 1.200 dinara je regres za dizel gorivo – 60 litara dizel goriva po hektaru se regresira sa po 20 dinara po litru, za maksimalno do 20 hektara zemljišta.

Izvor i foto:Tanjug

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×