Učitava se

Kucajte za pretragu

Podelili 80 auto- sedišta u opštini Čajetina

Čajetina Čajetina Zlatiborski okrug

Podelili 80 auto- sedišta u opštini Čajetina

Podeli

Uz poklone, obuka i zamisao da se deci od rođenja ugradi pravilan odnos prema saobraćaju i saobraćajnoj kulturi

foto izvor: Opština Čajetinafoto izvor: Opština Čajetina

Savet za bezbednost saobraćaja opštine Čajetina je podelio 80 besplatnih auto-sedišta roditeljima dece rođene 2018.godini.

Sedišta su dodeljena na osnovu javnog konkursa objavljenog 11. februara. Agencija za bezbednost saobraćaja i Centar za promociju bezbednosti saobraćaja iz Novog Saada su obučili roditelje o pravilnom korišćenju sedišta.

–         Statistika pokazuje da oko 60 % roditelja koriste sedišta za prevoz dece, ali ono što je naročito pogubno jeste to da ga 90 %njih koristi nepravilno, naglašava Srđan Radović iz Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Čajetina, prenosi Zlatiborpress.

Iz Opštine Čajetina podsećaju da je čajetinski Savet za bezbednost saobraćaja podelio 40 auto- sedišta u novembru prošle godine, a da su dodelom 80 auto-sedišta obuhvatili svu decu rođenu prošle godine.

–         Mi smo, zajedno sa Agencijom za bezbednost saobraćaja RS i sa našim ljudima zaposlenim u opštini Čajetina, uspeli da obezbedimo dodatna sredstva kroz naš budžet, da obezbedimo sedišta za svu decu. Pre svega smo ponosni što se broj stanovnika u našoj opštini uvećava iz godine u godinu, što znači da smo jedna poželjna opština za život i rad, kaže predsednik SO Čajetina Miloje Rajović.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×