Učitava se

Kucajte za pretragu

Počinje realizacija 18 projekata u Užicu

Užice Zlatiborski okrug

Počinje realizacija 18 projekata u Užicu

Podeli

Užice – Više od 800 građana Užica predložilo je ukupno 31 projekat uređenja javnih površina u okviru „Užičkog programa lokalnog partnerstva – Udružimo se”. Nakon analize prijava, obilaska svih predloženih lokacija, kao i dodatnih konsultacija sa građanima, inicijatorima projekata, u cilju najbolje moguće realizacije njihovih ideja, opredeljenja su sredstva za 18 projekata uređenja javnih površina u ovoj godini.

Podržaće se projekti u ukupnom iznosu od 13 miliona dinara, a finansiranje je predviđeno iz budzeta grada i programa „Reforma poreza na imovinu”. Građani su predložili uređenje javnih površina za najmlađe, rekonstrukciju i uređenje sportskih terena, postavljanje sadržaja za rekreaciju i sport, staza za šetanje, izletišta, mesta za odmor, postavljanje pešačko-zaštitnih ograda, kako u seoskim tako i u gradskoj sredini.

„Veoma smo zadovoljni odzivom građana Užica. U narednih par meseci očekujemo da i sve ostale opštine raspišu pozive za građane koji žele da predlože šta smatraju da je njihovim lokalnim samoupravama najpotrebnije, mi smo za to izdvojili ukupan fond od 16,5 miliona dinara. Naš prvobitno dogovor sa opštinama je bio da se sve završi do kraja godine, ali zbog aktuelne epidemiološke situacije moguća su i manja odlaganja“, kaže dr. Branislav Milić, stručnjak na programu švajcarske vlade „Reforma poreza na imovinu“.

Imajući u vidu situaciju sa pandemijom, izazove i otežane okolnosti u funkcionisanju ove godine, posebno je važno što je, zajedno sa građanima, nastavljenja realizacija ovog koncepta, čak i u većem obimu.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×