Učitava se

Kucajte za pretragu

Peta Hard Enduro trka na Tari

Zlatiborski okrug

Peta Hard Enduro trka na Tari

Podeli

Radi se o off-road vožnji dugoj oko 200 km gde će takmičari voziti uz ekstremne uzbrdice, spuštati se nizbrdo, voziti kroz kamenjare, potoke, blato, grebene i šume

Najveća i najteža Hard Enduro trka u Srbiji, Xross Challenge biće održana od 15. do 17. juna na Tari.

Radi se o off-road vožnji dugoj oko 200 km gde će takmičari voziti uz ekstremne uzbrdice, spuštati se nizbrdo, voziti kroz kamenjare, potoke, blato, grebene i šume, zbog čega trka u zavisnosti od iskustva i spretnosti vozača može trajati i do 10 sati.

foto izvor: Drina info

U petak će pred takmičarima biti ispit agilnosti i spretnosti, odnosno Prolog – specijalno napravljen poligon sa preprekama kao što su balvani, kamenje i zemljani doskoci.

Zbog prirode ovog sporta Prolog je jedini segment trke koji publika može da isprati od početka do kraja, a Xross Team je odlučio da se on sa Kaluđerskih bara na Tari ove godine preseli u Bajinu Baštu kako bi veći broj ljudi mogao da uživa u majstorijama na dvotočkašima.

Nakon Prologa vozače čeka 60 km Enduro vožnje kroz Taru. Subota je rezervisana za 90 km Hard Endura, a poslednjeg dana trke voziće se 60 km Extreme Endura.

Organizatori će neposredno pred trku objaviti i lokacije na planini na kojima će publika moći da bodri vozače u njihovoj borbi protiv surovih prepreka.

Autdor organizacija Green Bear (Zeleni Medved) na Tari će tokom trajanja Xross Challenge trke organizovati specijalne avanture za odrasle posetioce i decu. Moći će da probaju SUP (stand up paddle) na jezeru Perućac, Alpinizam (abzajl) na Sokolarici ili da se otisnu u šetnju Kaluđerskim Barama i obilazak vidikovca na Tari.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×