Učitava se

Kucajte za pretragu

Otvoren konkurs za sufinansiranje mera energetske efikasnosti

Užice Zlatiborski okrug

Otvoren konkurs za sufinansiranje mera energetske efikasnosti

Podeli

Grad Užice je raspisao konkurs za sufinansiranje mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama i stambenim zgradama, za šta je iz budžeta grada opredeljeno 40 miliona dinara.

Pomoćnik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić je istakao da je grad Užice je jedan od lidera u Srbiji u vezi mera koje se sprovode za unapređenje kvaliteta vazduha i koje daju rezultate.

-Grad već 5 godina sufinansira ove mere i danas se izdvaja 10 puta veći iznos sredstava za to. Ambicija jeste da svi građani koji se budu prijavili na konkurs dobiju sredstva. Mere energetske efikasnosti prema individualnim objektima su jedan od kamena temeljaca rešavanja problema aerozagađenja u gradu, rekao je Nešić.

Nemanja Nešić

Članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine Nada Jovičić je navela da je dokumentacija koju je potrebno predati pojednostavljena u odnosu na prošlu godinu.

-Subvencionišu se mere nabavka i ugradnja materijala za izolaciju spoljnih zidova na porodičnim kućama, nabavka i ugradnja stolarije na porodičnim kućama, nabavka kotlova ili etažnih peći na pelet za porodične kuće i nabavka kotlova na gas za kuće i stanove. Srestva će biti isplaćena onima koji radove budu završili do 15. oktobra tekuće godine, dok se zahtevi za povraćaj sredstava moraju predati do 31. oktobra. Raspored prijavljivanja nije bitan jer će komisija pregledati sve prijave. Bitno je da se kuća ili stan nalazi na gradskom području u prvoj, drugoj ili trećoj stambenoj zoni gde se registruje povećano zagađenje vazduha u zimskom periodu, da zgrada ima dokaz da ne može da se priključi na gradsku toplanu, da je objekat legalizovan i da je vlasnik izmirio dospele obaveze za porez na imovinu, istakla je Jovičić.

Nada Jovičić

Konkurs je otvoren do 26. marta, a sva dokumentacija se nalazi na internet stranici grada i u odeljenju za zaštitu životne sredine.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×