Učitava se

Kucajte za pretragu

Osnovni sud odlaže Dan otvorenih vrata

Trendovi Užice Zlatiborski okrug

Osnovni sud odlaže Dan otvorenih vrata

Podeli

Osnovni sud u Užicu je saopštio da će odložiti manifestaciju Dan otvorenih vrata u Osnovnom sudu u Užicu koja se sedam godina unazad održava 25.oktobra, na Evropski dan civilne pravde.

Manifestacija se odlaže, kako navode, zbog epidemiološke situacije na teritoriji Republike Srbije usled širenja pandemije, uzrokovane virisom Covid-19, a u cilju zaštite zdravlja građana.

 

 

Inače, Osnovni sud u Užicu je radio u skladu sa preporukama Ministarstva Pravde i zaključcima Visokog saveta sudstva.

Rezultati rada do 30. septembra:

-U postupku primene Zakona o sprečavanja nasilja u porodici primljeno je 278 predmeta koliko je i rešeno, od čega je u samo 4 predmeta odbijen predlog nadležnog tužilaštva za produženje hitnih mera privremene zabrane komunikacije i prilaska mogućeg učinioca žrtvi nasilja i/ili privremenog udaljenja mogućeg učinioca iz stana.

-U krivičnom postupku koji je vođen zbog krivičnog dela nasilje u porodici iz čl. 194 Krivičnog zakonika ukupan broj lica za koja je doneta prvostepena presuda je 43, od čega je za 39 lica doneta osuđujuća presuda. Žrtva nasilja su tražile zaštitu pred ovim sudom i u parničnom „P2“ postupku u 5 predmeta.

-Od početka godine u krivičnoj materiji u sud primljeno je 431 predmet, ukupno rešeno  382, od čega je 3,4 % starih predmeta.

-U parničnoj materiji u sud je od početka godine primljeno 876 predmeta, a ukupno je rešeno 837, od čega je 26,64 %  starih predmeta rešeno.

-U istom periodu u materiji radnih sporova primljeno je 439 predmeta i rešeno je 351, od čega je 79,95 % starih predmeta.

-U izvršnoj materiji sud je od početka godine u radu imao 2131 predmet, od kojih je rešeno 1834 predmeta i od čega je 75,57 % starih predmeta.

Tokom trajanja vanrednog stanja predmeti hitne prirode su rešavani po prioritetu i bez odlaganja, navode iz Osnovnog suda u Užicu.

 

Još se ne zna tačan datum održavanja manifestacije koju Osnovni sud u Užicu obeležava, kako navode, u nastojanju da se građanima i korisnicima usluga suda, pružanjem određenih informacija koje su za njih od značaja, olakša pristup sudu i rad suda učini transparentnijim.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×