Učitava se

Kucajte za pretragu

Održavanje komunalnog otpada na teritoriji opštine Čajetina

Užice Zlatiborski okrug

Održavanje komunalnog otpada na teritoriji opštine Čajetina

Podeli
 
Tokom letnjih meseci, kada se beleži porast broja turista na Zlatiboru, KJP “Zlatibor” Čajetina je intenziviralo aktivnosti na prikupljanju i odvoženju komunalnog otpada sa celokupne teritorije opštine Čajetina. Radnici čistoće svakodnevno imaju pune ruke posla i ulažu maksimalan napor kako bi sve lokacije izgledale uredno i čisto.
Rad Službe upravljanja komunalnom otpadom po potrebi se organizuje u dve smene, u skladu sa povećanjem obima posla. Na terenu su angažovane četiri auto-smećare i dva auto-podizača. Pražnjenje kontejnera na pojedinim lokacijama, kao što su uži centar Zlatibora gde je frekvencija turista najveća, vrši se dva puta dnevno. Međutim, često se dolazi u situaciju da je zbog nepropisno parkiranih automobila prilaz kontejnerima onemogućen, što dodatno otežava i usporava rad službe. U pojedinim naseljima, kao što su Vodice, Sirogojno, Rožanstvo i Dautovac, postavljeni su dodatni kontejneri, a pojačan je i broj odvoženja sedmično.
Na Regionalnu deponiju “Duboko” na dnevnom nivou se isporuči oko 20 tona otpada, što je uobičajeno za ovaj period godine.
Ovakav trend beleži se od aprila, od kada nije bilo pada u obimu posla. U skladu sa potrebama KJP “Zlatibor” konstantno ulaže u novu opremu i mehanizaciju. Podsećanja radi, nedavno je nabavljeno 100 novih plastičnih kontejnera zapremine 1,1 m3, a planirana je nabavka još stotinu novih. Ono čime se ovo preduzeće može pohvaliti je nabavka nove auto-smećare, zapremine 16 m3. Vrednost ove investicije je oko 16 miliona dinara. Uskoro se očekuje isporuka još dve auto-smećare, i to: jedne od 8 m3 i druge od 22 m3. Ukupna vrednost nabavke, koja je 40% finansirana iz sopstvenih sredstava i 60% iz kredita, iznosi 47 760 000 dinara.
 
Izvor: KJP Zlatibor

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×