Učitava se

Kucajte za pretragu

Održana sednica Gradskog štaba za vanredne situacije

Užice Zlatiborski okrug

Održana sednica Gradskog štaba za vanredne situacije

Podeli

Održana je prva sednica Gradskog štaba za vanredne situacije na kojoj su donete mere koje su predložene Gradaskom veći i koje bi trebalo da budu usvojene.

Na teritoriji Zlatiborskog okruga i u Užicu nema zaraženih korona virusom niti pacijenata za koje se sumnja da su oboleli navela je zamenica direktora Zdravstvenog centra Užice Nataša Gaković.

-Infektivno odelenje Opšte bolnice u Užicu odnosno ta zgrada će služiti za prijem obolelih i onih za koje se sumnja da su oboleli od Korona virusa. Zdravstveni centar je apsolutno osposobljen i spreman što se tiče kapaciteta, opreme, maski dezinfekcionih sredstava, rekla je Gaković.

Direktorka Zavoda za javno zdravlje Vlatka Stevanović je istakla da je u toku povratak vozača kamiona iz inostranstva i da je najvažnije da se oni stave u samoizolaciju.

– Svi koji stižu iz inostranstva moraju ići u samoizloaciju od 14 ili 28 dana, a to se odnosi na Italiju, Švajcarsku, Iran, Rumuniju, Španiju, Nemačku, Francusku, Austriju, Sloveniju i Grčku. Molimo ih da pogledaju naše brojeve na sajtu Zavoda koji su za gradjane, danas imamo dva, a od sutra će ih biti četiri, istakla je Stevanović

Načelnik komunalne policije Zoran Militarov načelnik uprave za insepekcijske poslove je rekao da nema mesta panici.

-Preduzete su higijenske mere kada je u pitanju rad državnih organa i ustanova. Građani će preko telefona koji će biti objavljeni moći da dobiju sve potrebne informacije kako bi im se pomoglo u rešavanju svih problema i kako bi se izbegla mogućnost eventualnog prenošenja virusa i kontakata. Građani moraju biti spremni da će u određenim momentima doći do promene u radu javnih preduzeća. Sve ono što nije neophodno treba odložiti, istakao je Militarov.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković najavio je ograničavanje rada ugostiteljskih objekata, letnji režim gradskog prevoza, zabranu rada bazena i sportske hale i druge propisane mere koje se odnose na poštovanje mere zabrane okupljanja više od 50 ljudi, a preporuka je da zapolseni rade od kuće.

– Od sutra će najstarijim Užičanima preko Crvenog krsta, Centra za socijalni rad i gradskih službi biti pružana pomoć pri nabavci hrane i lekova, rekao je Petković.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×