Učitava se

Kucajte za pretragu

Od sada asfaltiranim putem od Bioske do Omara(VIDEO)

Zlatiborski okrug

Od sada asfaltiranim putem od Bioske do Omara(VIDEO)

Podeli

Asfaltiran deo obilaznice oko akumulacije Vrutci u dužini od 930 metara

Asfaltiran je deo obilaznice oko vodozahvata Vrutci, na putu Bioska- Omar, u dužini od 930 metara, što je, kako su podsetili iz Gradske kuće, Grad Užice u obavezi da učini kako bi dobio upotrebnu dozvolu za akumulaciju Vrutci.

Do sada je urađeno pola puta od 12 kilometara duge trase obilaznice koja delom prolazi teritorijom Opštine Čajetina.

Grad Užice, prema rečima načelnika Gradske uprave za infrastrukturu i razvoj Miloja Marića, raspisaće tender i ove godine za radove na obilaznici.

–         S tim što ćemo taj deo posla odraditi sa druge strane, od čajetinske opštine i uz dogovor sa Čajetinom, ukoliko oni budu izdvojili deo sredstava za deo te trase, objašnjava Marić.

Grad Užice je sa oko četiri miliona dinara sa PDV-om finansirao asfaltiranje dela obilaznice od Bioske do Omara. Užičko JKP Niskogradnja je asfaltiralo put širine tri metra. Urađeno je i 200 metara rigola, kanala za oticanje vode, na toj trasi. Radovi su trajali sedam dana.

Čekao ih je 35 godina penzioner Obradin Terzić iz sela Omar. Nekada je u tom selu, priča, bilo 120 kuća, danas ih je oko 40. Ostali su uglavnom stari, u školu nema ko da ide.

Krenuli su, sa građevinskom sezonom i lepim vremenom, radovi na komunalnoj i putnoj infrastrukturi na oko 20 lokacija na teritoriji grada.

Prema rečima direktora JP Užice razvoj Nikole Maksimovića, asfaltiraju se putni pravci u Sevojnu, nakon priprema slede radovi i u Lunovom selu, potom i u Drežniku, a po ugovorima od prošle godine. Maksimović očekuje da će ove godine u putnu infrastrukturu biti utrošeno oko 50 miliona dinara udruženih sredstava sa građanima.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×