Učitava se

Kucajte za pretragu

Od oportunitetskih 500 miliona dinara ZC „Užice” odobreno četiri projekta

Srbija i region Užice Zlatiborski okrug

Od oportunitetskih 500 miliona dinara ZC „Užice” odobreno četiri projekta

Podeli

Ukupno 500 miliona dinara prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja biće iskorišćeno za podršku realizaciji 130 projekata koje su predložili subjekti iz svih delova Srbije, navodi se u rešenju Vlade Srbije koje je danas objavljeno.

Na spisku dobitnika novca iz ovog izvora su često zdravstvene, obrazovne i socijalne ustanove, a ima i projekata udruženja građana.

Zravstvenom centru Užice odobreno je četiri projekta, tako će 7 miliona biti iskorišćeno za nabavku sanitetskog vozila sa pratećom opremom za transport novorođenčadi. Za interno odeljenje u bolnici u Požegi, biće nabavljen ultrazvučni aparata za konveksnom, linearnom i kardiološkom sondom za koji su dobili skoro 4 miliona dinara. ZC „Užice” za Dom zdravlja u Bajinoj Bašti obezbedio je nabavku kardiološkog aparata za dečju i adultnu dijagnostiku za 5 miliona dinara, a za Opštu bolnicu u Prijepolju opredeljeno je 11 miliona za nabavku parnog sterilizatora za centralnu sterilizaciju.

Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu odobrena su sredstva za nabavku sanitetskog vozila za transport pacijenata u iznosu od 4 miliona dinara.

Na spisku dobitnika veliki broj je i obrazovnih ustanova tako će Osnovna škola „Marko Pajić” iz Viče dobiti nešto malo preko 4 miliona za rekonstrukciju krova i fasade. Osnovna škola u Preljini i OŠ „Filip Filipović” iz Čačka po 670 hiljada dinara za projekat Digitalna učionica. Srednja škola iz Arilja aplicirala je sa projektom „Opremanje kabineta informatike” i dobilila sredstva u iznosu od 2.254.000 dinara.

Mašinsko-elektrotehnička škola u Priboju za izradu pneumatskog stola za CNC radionicu dobila je 400 hiljada dinara.

Među odobrenim projektima našao se i jedan Opštinske organizacije potomaka ratnika 1912-1920. „General Ljubomir Marić” iz Kosjerića koji je dobio pola miliona dinara za restauraciju spomenika krajputaša na području opština.

RINA

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×