Učitava se

Kucajte za pretragu

Od danas prijave mladih za Moju prvu platu

Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Čajetina Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Srbija i region Užice Zlatiborski okrug

Od danas prijave mladih za Moju prvu platu

Podeli

Zbog velikog interesovanja poslodavaca i nezaposlenih lica za učešće u programu Moja prva plata, definisani su novi rokovi po fazama realizacije programa. Prijavljivanje kandidata je počelo danas i trajaće do 8. novembra, dok će izbor poslodavaca takođe početi danas, a trajati do 15. novembra.

Konačna lista izabranih poslodavaca i kandidata biće objavljena na portalu mojaprvaplata.gov.rs najkasnije do 27. novembra ove godine. Nakon toga sledi zaključivanje ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavaca i izabranih kandidata.

Vlada Srbije program “Moja prva plata” pokrenula je sa ciljem da se podstakne osposobljavanje za rad mladih ljudi i pruži podrška privredi u rešavanju problema nedostatka kadrova. Program predviđa devetomesečno osposobljavanje na konkretnim poslovima, a za te namene opredeljeno je dve milijarde dinara.

Kako je nedavno saopšteno, 10.000 kompanija iskazalo je interesovanje i ponudilo približno 17.000 pozicija za 28.000 radnih mesta.

Tanjug

 

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×