Učitava se

Kucajte za pretragu

Od 1. juna otvaranje granica sa Bugarskom i Grčkom

Srbija i region Zlatiborski okrug

Od 1. juna otvaranje granica sa Bugarskom i Grčkom

Podeli

Granice između Srbije, Bugarske i Grčke biće otvorene 1. juna.To je dogovoreno na video-sastanku četvorke koju čine Srbija, Grčka, Bugarska i Rumunija. U cilju promovisanja ekonomskih aktivnosti, Srbija je saglasna da se granice otvore 1. juna, uz primenu odgovarajućih epidemioloških mera. međusobni dogovor za ublažavanje ograničenja za prelazak granice jedan od ključnih elemenata za podsticanje ekonomije, posebno u oblasti turizma. Sagovornici su zaključili da se sve četiri zemlje uspešno bore sa koronavirusom i konstatovali da bi otvaranje granica omogućilo brži oporavak nacionalnih ekonomija, rekao je predsednik Vučić.

Grčki premijer Kirijakos Micotakis predložio je otvaranje grčke granice od 1. juna za poslovna putovanja, sezonske radnike i članove porodica koji žive u drugim zemljama, dok je otvaranje granica za turistička putovanja predviđeno od 15. juna.

Dogovoren je i susret Visokog saveta u Bugarskoj početkom juna, gde će, pre sastanka Saveta, biti održan i bilateralni susret predsednika Vučića i premijera Borisova, tokom kojeg je planiran razgovor o zajedničkim infrastrukturnim projektima.

To će biti prvi susret kojim će biti nastavljena dobra praksa tromesečnih sastanaka lidera Visokog saveta.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×