Učitava se

Kucajte za pretragu

O porezu na imovinu, građani iz svog ugla

Zlatiborski okrug

O porezu na imovinu, građani iz svog ugla

Podeli

Okruglim stolom u Užicu želimo i da posebno istaknemo značaj jačanja odgovornosti lokalnih vlasti, pružalaca usluga, prema građanima, poreskim obveznicima, navode iz Građanske inicijative

Okrugli sto pod nazivom Porez na imovinu iz ugla građana se održava danas u Narodnoj biblioteci Užice.

Građanske inicijative organizuju okrugli sto kako bi se konsultovali sa građanima iz Užica, Malog Zvornika, Ljubovije, Bajine Bašte, Čajetine, Nove Varoši, Sjenice, Čačka i Novog Pazara, te civilnim i poslovnim sektorom u težnji da formulišu dalje predloge za unapređenje zakonodavnog okvira koji uređuje porez na imovinu.

– Želimo da dobijemo odgovore na pitanja kao što su: kako biste ocenili proces informisanja o poreskom zaduženju i plaćanju poreza? Da li su informacije dostupne, a procesi jasni? Da li znate koja su vaša prava i obaveze po ovom osnovu? Kako ocenjujete visinu poreza na imovinu? Kome idu sredstva od naplaćenog poreza na imovinu? Šta bi u postupku moglo da se izmeni, a da vam olakša plaćanje poreza na imovinu?, navode iz Građanske inicijative.

– Okruglim stolom želimo i da posebno istaknemo značaj jačanja odgovornosti lokalnih vlasti, pružalaca usluga, prema građanima, poreskim obveznicima, kroz njihovo ohrabrivanje da poboljšaju dijalog sa građanima i podstaknu učešće građana u procesima donošenja odluka o korišćenju prihoda prikupljenih po osnovu poreza na imovinu, dodaju iz Građansjkih inicijativa.

Okrugli sto se održava u sklopu projekta Reforma poreza na imovinu kojeg sprovodi IMG, International Management Group, uz podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju SDC i uz institucionalnu podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstva finansija i Stalne konferencije gradova i opština SKGO.

Okrugli sto u čitalištu užičke Biblioteke počinje u 10 sati i 30 minuta.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×