Učitava se

Kucajte za pretragu

Novinaru i voditelju iz Užica Nemanji Kovačeviću uručena Zlatna značka

Užice Zlatiborski okrug

Novinaru i voditelju iz Užica Nemanji Kovačeviću uručena Zlatna značka

Podeli

U Narodnom pozorištu u Beogradu, novinaru i voditelju, Užičaninu Nemanji Kovačeviću uručuna nagrada „Zlatna značka“ za nesebičan, predan i dugotrajan rad na razvijanju kulturnih delatnosti.

Nemanja se zahvalio svima koji ga podržavaju u njegovom radu.

U vremenu u kome su tradicija i kultura skrajnute na mariginu društva, borba za njihov opstanak je veoma teška. Nažalost, kultura u borbi primitivizma , uglavnom gubi bitku. No, za mene izgubljena bitka, ne znači izgubljeni rat. Moje uverenje da nikada ne treba odustati, danas sam dobio u jednoj od tri najprestižnije nacionalne nagrade u našoj zemlji „ Zlatnoj znački“. Moja osećanja su podeljena. Velika je čast zavredeti tu nagradu, a razočarenje je to što takva preporuka u našoj zemlji ne znači ništa.  

Moja želja je da se veliki broj ljudi pridruži mojoj borbi za priznanje i opstanak naših kulturnih vrednosti, kojima je u ovom trenutku naša podrška neophodna, da se ne bi utopili u mundijalističke tendencije čijem pritisku ne odoleveju ni mnogo veći narodi nego što smo mi. Verujem da će se naš čuveni srpski „inat“ probuditi , da ćemo sačuvati svoje nacionalno blago, i da za Srbiju tek dolaze neki bolji i lepši dani.

 Nagrada „Zlatna značka“, jedna je od tri najprestižnije nacionalne nagrade u našoj zemlji. Od 1976. godine dodeljuju je Kulturno-prosvetna zajednica i Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije – Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×