Učitava se

Kucajte za pretragu

Nova Varoš – MOSI 2020 neće biti odžane

Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Sport Zlatiborski okrug

Nova Varoš – MOSI 2020 neće biti odžane

Podeli

Međuopštinske omladinske sportske igre (MOSI), planirane za sredinu jula, definitivno neće se održati ovog leta. Nova Varoš je kao domaćin uputila predlog Skupštini MOSI da se one odlože, konačnu odluku doneće Skupština i Stalni komitet MOSI, kao najviši organi Igara.

U rukovodstvu opštine grada podno Zlatara smatraju da su sportski susreti mladih sa tromeđe Srbije, Crne Gore i BiH nemogući u uslovima pandemije virusa korona. Shodno tome uputili su dopis Skupštini MOSI da se Igre odlože.

Zbog pandemije virusa COVID 19, nismo u mogućnosti organizovati MOSI Nova Varoš 2020, a o odlaganju i novom datumu održavanja MOSI, izjasniće se Skupština MOSI koja će biti zakazana kada se steknu uslovi – stoji u dopisu koji je uputio Skupštini MOSI predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Inače, ovo neće biti prvi put da se MOSI pomere zbog „više sile“. Slično je bilo i 1980. kada su igre u Ivangradu (današnje Berane) odložene takođe na godinu dana zbog zemljotresa u Crnoj Gori i vanrednog stanja.

Nova Varoš je poslednji put bila domaćin sportistima sa tromeđe, sada već davne 2008. godine.

PP Media

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×