Učitava se

Kucajte za pretragu

Nova soba u vrtiću Maslačak

Zlatiborski okrug

Nova soba u vrtiću Maslačak

Podeli

Radovi na nadogradnji vrtića u Sevojnu su završeni. Dograđeno je 100 kvadrata-jedna nova soba u kojoj borave deca jaslenog uzrasta (50 kvadrata) i pripadajući toalet i hodnik

 
Prilikom nadogradnje novog prostora u gradnji su primenjene mere energetske efikasnosti                           Prilikom nadogradnje novog prostora u gradnji su primenjene mere energetske efikasnosti

Firma Tesla sistemi realizovala je ovaj posao, a  radovi su počeli sredinom prošle godine. Završeni su početkom februara. Zahvaljujući ovoj dogradnji potrebe Sevojničana za vrtićem su u ovom momentu zadovoljene. Tridesetoro nove dece može da bude u vrtiću, rekao je gradonačelnik Uživca Tihomir Petković.

Direktorka PU Užice Veselinka Jovanović se zahvalila gradskom rukovodstvu što su podržali projekat dogradnje vrtića u Sevojnu i najavila otvaranje novog na Belim Zemljama.

–          Otvaranje vrtića na Belim Zemljama će biti za nekih mesec i po dana, možda malo više. Kapacitet tog vrtića je do stotinu mesta, a do sada imamo potrebu do 50, dece koja sada borave u gradskim vrtićima. Zahtevi i dalje pristižu, rekla je jovanović i dodala da da u centralnom delu grada Užica postoji potrba za još jednim vrtićem.

Na nivou celog grada u 10 vrtića upisano je 2090 mališana. Obdanište na Belim Zemljama biće 11. vrtić na teritoriji Grada Užica.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je rekao da je nadogradnja vrtića Maslačak jedan od projekata koji je planiran da se u radi u Sevojnu.

-Pred izbore smo prošle godine obećali da ćemo završiti određene projekte i već smo uradili nekoliko od njih. Govorimo o parkinzima, asfaltiranjima ulica, o vodovodima. To je gotovo, a uskoro ćemo završiti i dogradnju stare škole koja je u komšiluku, rekao je Petković i dodao da bi uskoro trebalo da počnu radovi na izgradnji sportske sale u školi Aleksa Dejović za koju je završen tender.

Početak dogradnje sportske sale u sevojničanskoj osnovnoj školi trebalo bi da počne za mesec do mesec i po dana. Reč je o vrednoj investiciji u kojoj Grad Užice učestvuje sa oko 12 miliona dinara, dok će Ministarstvo prosvete uložiti četiri puta više novca.

 
Autor: N.T.B. Izvor: Radio Luna, foto izvor: Grad Užice/Dragan Karadarević

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×