Učitava se

Kucajte za pretragu

Noć muzeja u Užičkoj gimnaziji

Zlatiborski okrug

Noć muzeja u Užičkoj gimnaziji

Podeli

Užička gimnazija i festival Na pola puta su se ove godine uključili u aktivnosti manifestacije Noć muzeja

Aktivnosti manifestacije Noć muzeja u Užičkoj gimnaziji održaće se 19. maja.

Posetioci od 17 časova do jedan čas iza ponoći moći da vide knjige sa posvetama Oskara Daviča, Radomira Konstantinovića, Svetlane Velmar-Janković koje su deo lične biblioteke Radeta Kuzmanovića, pisca, prevodioca i dugogodišnjeg urednika časopisa Treći program Radio Beograda. Njegova biblioteka nalazi se u Užičkoj gimnazji kao poklon festivalu Na pola puta.

Posetioci će moći da vide knjige ovih autora, da se obaveste o njihovom delu, ali i da čuju glas Oskara Daviča i Radomira Konstantinovića. U 20 časova i u 23:30 biće prikazani delovi filma Pesma, snimljenog 1961. godine po romanu Oskara Daviča.

Drugi deo izložbe čini devet panoa na kojima su vizuelno zanimljvo pokazane pesme Aide Šečić. Sadržaj zbirke pesama Lutke Aide Šečić zapravo je popis žena čiji su životi inspirativni i mogu pokrenuti različite razgovore i preispitivanja.

Svaki posetilac dobiće vizuelno zanimljivo oblikovanu pesmu ili kraći prozni tekst nekog od autora koji budu predstavljeni ovom izložbom.

1 Komentara

  1. StevGodo 14/01/2020

    Osterreich Bestellen Levitra Erectile Pills Over The Counter Cash On Delivery Finasteride 10mg cialis canada Kamagra Generika Com Suhagra

    Одговори

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×