Učitava se

Kucajte za pretragu

Niko od zaraženih korisnika iz Doma za stare nije priključen na respirator: U užičkoj bolnici 23 pacijenta, u Priboju četiri

Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Srbija i region Užice Zlatiborski okrug

Niko od zaraženih korisnika iz Doma za stare nije priključen na respirator: U užičkoj bolnici 23 pacijenta, u Priboju četiri

Podeli

vi zaraženi korisnici Doma za stare u Priboju su stabilno i za sada nisu životno ugroženi, saznaje agencija RINA.

„Na odeljenju pribojske bolnice trenutno su hospitalizovana četiri pacijenta sa srednje teškom kliničkom slikom, a ostali pacijenti prebačeni su u užičku bolnicu. Broj zaraženih danas je povećan za dva. U tom Domu za stare nalazi se i dosta korisnika iz susednih gradova i opština, kao i iz Bosne i Hercegovine, ne samo iz Priboja, ali su svi inficirani ovde evidentirani“, rekao je dr Predrag Terzić, direktor pribojske bolnice.

U Opštoj bolnici u Užicu trenutno je smešteno 35 pacijenata. Na intenzivnoj je njih četvoro, od kojih su dva priključena na respiratore, u kovid bolnici u Krčagovu nalazi se 52 pacijenta.

„Kod nas na lečenju nalazi se 23 lica iz Doma za stare iz Priboja. Većina njih ima blaže simptome, a kod manjeg broja korisnika dijagnostifikovana je upala pluća. Niko od njih nije na odeljenju intenzivne nege, niti na respiratoru. Smešteni su na grudnom i infektivnom odeljenju i u kovid bolnici u Krčagovu. Većina njih je starija od 85 godina i njihovo stanje se neprekidno prati“, rekla je za RINU, Danijela Vasiljević pr užičke bolnice.

Prema poslednjim podacima u Priboju je korona virusom trenutno inficirano 246 osoba, a do sada je preminulo 15 lica.

RINA

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×