Učitava se

Kucajte za pretragu

Nastava na daljinu od ponedeljka i na RTS 2

Koronavirus Srbija i region

Nastava na daljinu od ponedeljka i na RTS 2

Podeli

Nastava na daljinu, osim na TV kanalu RTS 3, Internet portalu RTS-a i platformi RTS Planeta, od ponedeljka, 23. marta, biće dostupna i na Drugom programu Radio-televizije Srbije.

Od ponedeljka, 23. marta, nastava će se odvijati radnim danima.

Osnovci od 1. do 4. razreda, nastavne časove mogu pratiti od 8.00–14.45 na televizijskom kanalu RTS 2.

Đaci od 5. do 8. razreda nastavu mogu pratiti od 8.00–15.30, na televizijskom kanalu RTS 3.

Nakon nastave za osmake, takođe na kanalu RTS 3, radnim danima od 15.30 do 20.00 biće emitovana nastava za srednjoškolce (opšteobrazovni predmeti).

Raspored emitovanja obrazovnih sadržaja dostupan je na sajtu RTS-a, u programskoj šemi RTS 3 i na sajtu Ministarstva prosvete.

Ako na neki čas zakasne ili ga propuste, a žele da ga pogledaju na kanalima RTS 2 ili RTS 3, učenici to mogu učiniti u naredna 72 sata.

Na Internet portalu RTS-a možete direktno, bez registracije, pristupiti portalu Moja škola gde iz padajućih menija birate predavanje koje želite da pratite – za sve predmete i razrede osnovnih i srednjih škola.

Takođe, otvorili smo još jedan podstajt za direktan pristup nastavi na daljinu: mojaskola.rtsplaneta.rs.

Na internet platformi Radio-televizije Srbije RTS Planeta takođe su dostupni svi emitovani časovi za učenike osnovnih i srednjih škola. Nastavni sadržaji se na RTS Planeti mogu naknadno i više puta pregledati, a operateri neće naplaćivati protok i prenos podataka za te sadržaje, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Izvor: RTS

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×