Učitava se

Kucajte za pretragu

Nakon vanrednog stanja očekuje se otvaranje start ap centra u Priboju

Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Zlatiborski okrug

Nakon vanrednog stanja očekuje se otvaranje start ap centra u Priboju

Podeli

Građevinski radovi na opremanju Regionalnog inovacionog startap centra u Priboju privode se kraju. Prostor od 550 kvadrata u Domu kulture u izgradnji u Novom Priboju, građevinski je potpuno zaokružen i sada se dobro vide sve konture budućeg Inovacionog startap centra.

„Zbog epidemije koronavirusa i uvođenja vanrednog stanja i nemogućnosti dolaska u Priboj, izvođač je za najveći deo poslova angažovao pribojske firme. Oni trenutno rade na postavljanju podne keramike i molerskim radovima, poštujući propisane mere, pa se poslovi izvode u odvojenim prostorijama i uz obaveznu zaštitnu opremu – ističe vlasnik firme „Vučkomont“, Goran Vučićević.

Do sada je izvršeno pregrađivanje prostora budućeg startap centra, formirane su prostorije prema projektu, postavljena spoljna stolarija, ugrađene hidro, elektro i toplovodne instalacije, postavljena termoizolacija, opremljeni su i mokri čvorovi.

„Preostaje postavljanje sanitarija i unutrašnje stolarije, a urađena je i pristupna rampa za invalide. Zavisno od vrste posla urađeno je od 80 do 95 odsto poslova. Iako se radi smanjenim intenzitetom, radovi će biti uskoro gotovi, a puštanje u rad Inovacionog startap centra u Priboju planira se nakon završetka vanrednog stanja“, rekao je Veljko Bojović iz JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboja.

Budući Regionalni inovacioni startap centar u Priboju imaće sve uslove za dobar rad, osnivanje i pokretanje sopstvenog biznisa budućih pribojskih preduzetnika, ali i njihovo umrežavanje sa inženjerima iz Srbije, Evrope i sveta. Startap centar raspolagaće sa potrebnim konferencijskim salama, kancelarijama za sastanke, ali i glavnom salom u kojoj će biti instalirano 25 radnih jedinica, uz najbrži internet u Priboju. Cela investicija vredna je 50 miliona dinara.

Izvor: RINA

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×