Učitava se

Kucajte za pretragu

Najviše zainteresovanih za kardiološki i oftamološki pregled

Zlatiborski okrug

Najviše zainteresovanih za kardiološki i oftamološki pregled

Podeli

Oko 800 građana obavilo preventivne preglede u užičkoj bolnici i Domu zdravlja Užice

Oko 800 građana Užica se odazvalo jučerašnjoj akciji Ministarstva zdravlja tokom koje je obavljeno blizu 2000 oftalmoloških i kardioloških preventivnih pregleda, te analiza tumor markera štitne žlezde i prostate.

Pr menadžer Zdravstvenog centra Užice Danijela Vasiljević za RAM mrežu kaže da su građani najviše bili zainteresovani za pregled kod kardiologa i očnog lekara.  

Podseća da je odziv manji u odnosu na prethodnu akciju koja je u užičkoj Opštoj bolnici i Domu zdravlja okupila oko 2000 građana, pretežno starijih, sa i bez zdravstvenog osiguranja.  

Zlatiborpress piše da je u Čajetini urađeno 12 analizam sedam tumor markera štitaste žlezde i pet tumor markera testisa.

Inače, oko 19.350 građana Srbije je obavilo oftalmološke i kardiološke preventivne preglede, analize i tumor markere štitne žlezde i prostate tokom jučerašnje akcije u 90 zdravstvenih ustanova. Besplatnim pregledima se odazvalo oko 1.200 građana više nego prethodnog meseca, saopštilo je Ministarstvo zdravlja koje sprovodi akciju besplatnih pregleda u cilju rane dijagnostike i prevencije bolesti.

Na dalju dijagnostiku je upućeno nekoliko hiljada građana Srbije od 160.000, koliko ih je tokom ukupno osam akcija Ministarstva zdravlja obavilo besplatne preventivne preglede.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×