Učitava se

Kucajte za pretragu

Nabavkom mašina unapređuju tehničke i poslovne kapacitete

Čajetina Čajetina Pogled sa Tornika

Nabavkom mašina unapređuju tehničke i poslovne kapacitete

Podeli

KJP Zlatibor je nabavilo u prethodnom periodu nove mašine i opremu, neophodnu za unapređenje tehničkih i poslovnih kapaciteta javno komunalnog preduzeća. Uskoro se očekuje i izdavanje dozvole i nastavak izgradnje zlatiborske gondole

foto izvor: Zlatibor Pressfoto izvor: Zlatibor Press

Zahvaljujući povećanom obimu posla na održavanju javnih površina i izvođenju različitih građevinskih radova, KJP Zlatibor već duže vreme posluje sa dobitkom, izjavila je za RAM mrežu Vera Blagojević iz KJP Zlatibor istakavši da su te ostavrene prihode usmerili ka nabavci mašina i opreme.

–         Nabavljeni su jedan kamion auto-smećar, auto cisterna kojom su osnaženi kapaciteti za pranje ulica i za dovoženje pijaće vode u slučaju nestašica. Zatim, novi valjak, traktor i dve niskonoseće prikolice koje su bile neophodne Službi građevinske operative u letnjem održavanju puteva i ulica, kao i javnih površina. Kada je oprema u pitanju, kupljeno je 68 kontejnera koji su iskorišćeni za zamenu oštećenih kontejnera na Zlatiboru i u Čajetini. U toku je nabavka dve niskonoseće prikolice različite nosivosti, koje će mašine učiniti mobilnijim i samim tim smanjiti vreme potrebno za izvođenje određenih radova, navodi Vera Blagojević.

foto izvor: Zlatibor Pressfoto izvor: Zlatibor Press

Za nabavku mašina i opreme je izdvojeno oko 20 miliona dinara, iz budžeta tog javno komunalnog preduzeća i delom kreditnim sredstvima.

KJP Zlatibor u poslednje dve godine rekonstruiše postojeće i izgrađuje makadamske puteve po seoskim mesnim zajednicama.

Vera Blagojević kaže da je prošle godine rekonstruisano blizu 30 km makadamskih puteva, dok je za ovu godinu planiran još veći obim poslovanja.

–         U junu ove godine radili smo popravku makadamskog puta na pojedinim putnim pravcima u MZ Tripkova dok je na Zlatiboru rekonstruisano približno 400 m puta, u Sirogojnu oko 2.5 km, Golovu oko 2.4 km i u nekoliko zaseoka u MZ Mušvete. Tokom jula radove izvodimo u različitim mesnim zajednicama u Jablanici, Rožanstvu, Krivoj Reci, Semegnjevu, Sirogojnu, Branešcima. Posebno se radi ovih dana kada kada su pojačane padavine i zbog bujičnih nanosa koji su oštetili puteve u ovim mesnim zajednicama, navodi Blagojević iz KJP Zlatibor.

Dodaje da je preduzeće nabavilo valjak kako bi se unapredilo kapacitete prilikom sanacije makadamskih puteva.

–         Investicija je koštala 7 800 000 dinara koja je finansirana iz sopstvenih sredstava, kao i za nabavku nosećih prikolica kako bismo uspeli da stignemo do zabačenih seoskih opština, objašnjava Blagojević.

KPJ Zlatibor planira da ove godine uloži u opremu oko 36 miliona dinara iz sopstvenih sredstva i kredita, u težnji da postane samoodrživo. To, kako navode iz KPJ Zlatibor, predstavlja značajna sredstva koja retko koje komunalno preduzeće može da izdvoji.

Podsećamo, kako je na jesen prošle godine rekao zamenik predsednika opštine Čajetina Arsen Đurić, ta lokalna samouprava je 2017. godine uložila blizu 200 miliona dinara u putnu infrastrukturu, odnosno za izgradnju i rekonstrukciju puteva i ulica na području te opštine. Radova je bilo na Zlatiboru, u Čajetini i u svim seoskim mesnim zajednicama.

Tekst je deo projekta Pogled sa Tornika. Projekat sufinansira Opština Čajetina.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavo

 

2 Komentara

  1. Basically desired to stress I’m pleased that i stumbled on the website.|

    Одговори
  2. BrianIdoxy 14/01/2020

    Wow, stunning site. Thnx …

    http://fr.musclemass.space/

    Одговори

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×