Učitava se

Kucajte za pretragu

Na Zlatiboru se održava 7. Međunarodni festival sportskog filma

Zlatiborski okrug

Na Zlatiboru se održava 7. Međunarodni festival sportskog filma

Podeli

Na festivalskoj listi je više od 50 filmova iz 22 zemlje

Sedmi Međunarodni festival sportskog filma održaće se od 7. do 10. juna na Zlatiboru.

Ovaj zlatiborski festival otvoriće Rađa, Kukoč, Sale Đorđević, Svetislav Pešić i družina iz filma 250 stepenika, a festival će zatvoriti Miloš Biković u ruskom filmu Led.

Na festivalskoj listi je više od 50 filmova iz 22 zemlje. Očekuje se velika ekipa mešovitog sportsko-umetničkog sastava.

foto izvor: Zlatibor Press

Fokus ovogodišnjeg festivala su nedavni Final Four evropske košarke u Beogradu i Svetsko fudbalsko prvenstvo u fudbalu, zbog koga se i festival održava ranije od redovnog termina.

U ovogodišnjim takmičarskim filmovima igraju svi sportovi i najveći sportisti. Na Zlatiboru očekuju i da im se filmski stvaraoci, sportisti, novinari i brojni gosti Zlatibora pridruže u pratećim netakmičarskim tematsko-filmskim programima, u susretima sa Natašom Kovačević (nedelja 10.jun od 15 časova), kao i sa predstavnicima sportske Subotice (subota 9.jun 16 časova).

Na festival će biti prikazana i svetska pretpremijera filma Skok i premijere filmova: Kada je srebro sijalo kao zlato i Beograd-kolevka košarke.

Festivalu će se ove godine pridružiti i đaci Zlatibora u susretu sa Natašom i na svečanom zatvaranju kada će svirati i pevati muziku Vojkana Borisavljevića, dobitnika priznanja za životno delo.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×