Učitava se

Kucajte za pretragu

Na dalju dijagnostiku upućeno blizu 30 građana

Zlatiborski okrug

Na dalju dijagnostiku upućeno blizu 30 građana

Podeli

Oko 1670 građana prekontrolisalo zdravstveno stanje u organizacionim jedinicama Zdravstvenog centra Užice tokom akcije preventivnih pregleda

Ukupno 28 građana, koji su se odazvali jučerašnjoj akciji besplatnih preventivnih pregleda u Zdravstvenom centru Užice, upućeno je na dalju dijagnostiku i lečenje.

Oko 650 građana sa zdravstvenim osiguranjem ili bez zdravstvene knjižice je pregledano u organizacionim jedinicama Zdravstvenog centra Užice. Obavljeno je oko 1670 pregleda tokom akcije koja je obuhvatala preglede kod interniste, dermatološke preglede mladeža i laboratorijske analize holesterola i triglicerida.

U Užicu
– U Opštoj bolnici Užice, pregledano je 196 pacijenata – 512 pregleda. U Domu zdravlja 95 pacijenata- 250 pregleda, a u Zdravstvenoj stanici Sevojno 33 pacijenta- 86 pregleda, dodaju za RAM mrežu iz Zdravstvenog centra Užice.
Besplatnim pregledima su se najviše odazvali građani stariji od 50 godina. Najviše su bili zainteresovani za dermatološke preglede.

Podsetimo, oko 800 građana Užica se odazvalo prethodnoj akciji Ministarstva zdravlja tokom koje je obavljeno blizu 2000 oftalmoloških i kardioloških preventivnih pregleda, te analiza tumor markera štitne žlezde i prostate. Odziv je tada bio manji u odnosu na akciju koja joj je prethodila, a koja je u užičkoj Opštoj bolnici i Domu zdravlja okupila oko 2000 građana, pretežno starijih, sa i bez zdravstvenog osiguranja.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×