Učitava se

Kucajte za pretragu

Mere štaba za vanredne situacije u Požezi

Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Zlatiborski okrug

Mere štaba za vanredne situacije u Požezi

Podeli

U skladu sa odlukom o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji RS, predsednika RS, predsednika Narodne skupštine RS i predsednika Vlade RS, Štab za vanredne situacije opštine Požega, donosi naredbu:

– Javnom prevozniku na teritoriji opštine Požega izdaje se naredba za smanjenje- redukciju obima prevoza na teritoriji opštine Požega od ponedeljka, i njegovo stavljanje na letnji režim vožnje, dva polaska dnevno.

– Opštinskoj upravi Požega- Odeljenju za inspekcijske poslove, izdaje se naredba za skraćenje radnog vremena ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, barova i drugih ugostiteljskih objekata) od 8 do 20 časova. Za vreme radnog vremena u zatvorenim prostorijama dozvoljeno je prisustvo najviše 50 lica.

– Direktoru ustanove Sportsko- Kulturni centar Požega, izdaje se naredba za prekid rada svih sportskih objekata na teritoriji opštine Požega i održavanje sportskih, turističkih i kulturnih događaja i manifestacija.

– Svim pravnim licima i preduzetnicima izdaje se preporuka za omogućavanje rada od kuće teškim hroničnim bolesnicima i licima starijim od 60. godina.

– Opštinskoj upravi Požega- Odeljenju za inspekcijske poslove, izdaje se naredba da u koordinaciji sa republičkom sanitarnom inspekcijom vrši pojačan nadzor na svim objektima zatvorenog tipa koji primaju više od 50 osoba, u skladu sa odlukom vlade rs od 15. marta.

– Crvenom krstu Požega, izdaje se naredba da vrši distribuciju toplih obroka, lekova i ostalog na kućnu adresu starijih i bolesnih korisnika.

– Javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač opština Požega izdaje se naredba da se stave na raspolaganje opštinskom štabu za vanredne situacije za sve potrebne resurse.

– Načelniku Štaba za vanredne situacije, izdaje se naredba da u cilju koordinacije sa građanima prilagodi rad pozivnog centra na broj telefona 3816-401, radi pružanja informacija za pomoć građanima.

izvor:ĐorđeNikitović

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×