Učitava se

Kucajte za pretragu

Malinari još uvek štrajkuju

Zlatiborski okrug

Malinari još uvek štrajkuju

Podeli

Protest ćemo prekinuti samo ukoliko budu ispunjeni naši zahtevi, kažu proizvođači malina

Odbornik u Skupštini opštine Prijepolje Vukosav Tomašević zatražio je na osnovu Poslovnika SO, održavanje vanredne sednice Skupštine opštine sa tačkom dnevnog reda, Aktuelna situacija u Prijepolju, povodom protesta proizvođača malina.

Predsednica Skupštine opštine Stana Marković kaže da još nije dobila zahtev Tomaševića i da će, svakako, o tome zauzeti stav kad zahtev stigne do nje.

Predsednik opštine Dragoljub Zindović sa Štabom za vanredne situacije posetio je malinare koji štrajkuju već četvrti dan i blokiraju magistralni put ka Crnoj Gori.

Dragoljub Zindović je ponudio malinarima da dva njihova predstavnika krenu sa njim u sredu put Beograda, gde bi bio organizovan sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Posle sastanka prijepoljskog Kluba privrednika je najavljeno da ukoliko se ne reši problem sa malinarima, 2 000 radnika tamošnjih firmi biće upućeno na prinudni godišnji odmor. Privatne firme zbog blokade magistralnog puta ka Crnoj Gori, trpe veliku štetu. Problem je transport gotove robe, nabavka materijala i otežan dolazak radnika na posao.

Podsećamo Vas da na sastanku koji je održan između Saveza srpska malina i hladnjačara iz Zlatiborskog okruga, koji se održao u Regionalnoj privrednoj komori Užice, nije postignut dogovor oko cene i otkupa maline. Zbog takve situacije štrajk malinara se nastavlja u Prijepolju i u ostalim gradovima. 

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×