Učitava se

Kucajte za pretragu

Prijateljski u Užicu

Užice Zlatiborski okrug

Prijateljski u Užicu

Podeli
Radujem se ponovnom dolasku, navela je britanska ambasadorka sa gradske plaže u Užicu.

Ambasadorka Velike Britanije u Srbiji NJ.E. Šan Makleod posetila je danas Užice i sa gradonačelnicom Užica Jelenom Raković Radivojević razgovarala o budućoj saradnji.

–   Najviše smo pričali o ekologiji, zaštiti životne sredine. Nadamo se da ćemo u periodu koji je pred nama uspeti da zajedno sa ambasadom Velike Britanije napravimo projekat u vezi zaštite životne sredine, navela je gradonačelnica Užica.

Britanska ambasadorka, kako je objasnila, iz Užica odlazi pozitivnih utisaka. Najavila je da će opet doći krajem godine.

–     Ja sam prva žena britanska ambasadorka u Beogradu. Drago mi je što ovde imate ženu gradonačelnicu i ženu, direktorku muzeja, istakla je na srpskom jeziku ambasadorka Šan Makleod.

Tokom svoje prve posete gradu na Đetinji, ambasadorka Velike Britanije u Srbiji je pogledala u užičkom Narodnom muzeju izložbu Britanci i Drugi svetski rat u Jugoslaviji. Imala je priliku da obiđe hidrocentralu Pod gradom. Ta prilika je medijima bila uskraćena, kako je nezvanično rečeno, zbog pandemije koronavirusa.

J.P.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×