Učitava se

Kucajte za pretragu

Krajem naredne godine auto-put na samo 20 kilometara od Užica

Srbija i region Užice Zlatiborski okrug

Krajem naredne godine auto-put na samo 20 kilometara od Užica

Podeli

Potpredsednica Vlade Srbije prof. dr Zorana Mihajlović, izjavila je u Užicu da će jedna od prvih deonica auto-puta od Preljine do Požege koja će biti završena biti obilaznica oko Čačka, koja će umnogome olakšati put do Užica.

-Sa izvođačima radova na auto-putu od Preljine do Požege dogovorili smo se da se paralelno sa gradnjom dva tunela koja su najteža na ovoj deonici radi i obilaznica oko Čačka, jer najviše vremena ljudi izgube u prolasku kroz Čačak. Činjenica je da smo u Srbiji u prethodne četiri godine pustili u saobraćaj 350 km auto-puta i ja sam danas mnogo lakše, brže i sigurnije došla u Užice nego pre samo godinu dana. A biće još bolje kada krajem 2021. ili početkom 2022. godine završimo deonicu do Požege, izjavila je Mihajlovićeva.

Ona je izrazila uverenje da ćemo ove godine uspeti da potpišemo i ugovor o nastavku izgradnje auto-puta od Požege do granice sa Crnom Gorom, deonice koja će biti najteža i najskuplja, jer samo izrada tehničke dokumentacije košta gotovo 50 miliona evra.

Ona je naglasila da su i mnogi pre ove Vlade Srbije, koji bi sada opet da se vrate, imali sve mogućnosti da urade mnogo toga, ali da nisu.

-Svi oni pre mene takođe su imali mogućnost da grade infrastrukturu, imali su ugovore, imali su firme… ali nisu uradili ni približno onom što smo mi uradili. Rezultati su ono što nas opredeljuje. Mi ćemo u naredne četiri godine uraditi još 450 kilometara novih auto-puteva, i to vam govorim s punim pravom jer iza mene stoji 350 kilometara završenih auto-puteva, kaže Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade je istakla i da je država preuzela upravljanje nad aerodromom Ponikve kod Užica jer lokalna samouprava nije imala novca.

-Mi smo zato formirali preduzeće Aerodromi Srbije kako bismo što lakše obezbedili novac da bismo ga uložili u manje aerodrome. Tako ćemo uložiti novac i u Ponikve, i to ne mali novac, kako bismo i od njega napravili funkcionalni aerodrom, rekla je Mihajlovićeva

Izvor i foto:Uzice.rs

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×