Učitava se

Kucajte za pretragu

Kraj muka za Pribojce: Rekonstrukcija elektro-mreže u udaljenim selima

Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Zlatiborski okrug

Kraj muka za Pribojce: Rekonstrukcija elektro-mreže u udaljenim selima

Podeli

Priboj – Kako bi rešili dugogodišnje probleme u redovnom snabdevanju električnom energijom, pogotovu na seoskom području, Elektroprivreda Srbije ovih dana i u opštini Priboj nastavila zamenu dotrajalih drvenih stubova niskonaponske mreže, betonskim stubovima. Biće zamenjeno blizu 200 betonskih stubova, a trenutno se radi u selu Penezići u MZ Zabrnjica, a nakon toga prelazi se u Kukuroviće, u MZ Krajčinovići.

Drvene stubove na niskonaponskoj mreži, koja je građena sedamdesetih godina prošlog veka, ovih dana menjaju betonskim stubovima, a gole provodnike zameniće izolovani samonosivi snop. To će svakako poboljšati kvalitet i omogućiti redovno snabdevanje električnom energijom, što do sada nije uvek bio slučaj u ovim selima.

Radovi u Penezićima počeli su 2. juna. Iako na ruku ne idu trenutne vremenske prilike, odnosno kiša, neimari podizvođača, bajinobaštanske firme V–BET ELEKTRO, ne odustaju. Uprkos svim poteškoćama, radovi će biti završeni u roku.

A rok je 10 do 15 dana dana u Penezićima i isto toliko u Kukurovićima, ali bi sve trebalo da bude gotovo do kraja juna, bar građevinski deo, koji podrazumeva razvoženje stubova do stubnih mesta, kopanje rovova i postavljanje stubova, a nakon toga i kačenje elektrovodova na nove, betonske stubove.

Ukupno će u ovom kontigentu biti zamenjena 183 betonska stuba na niskonaponskoj mreži, i to u Penezićima, od trafostanice – izvod za Komarice i u Kukurovićima, od trafostanice 2 – izvod za Lisice.

Na inicijativu lokalne samouprave, radove organizuje i finansira Elektroprivreda Srbije.

RINA

Tags:

Možda Vam se takođe svidi

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×