Učitava se

Kucajte za pretragu

Ko su poslanici iz Zlatiborskog okruga i zapadne Srbije u parlamentu?

Srbija i region Užice Zlatiborski okrug

Ko su poslanici iz Zlatiborskog okruga i zapadne Srbije u parlamentu?

Podeli

Nekadašnji gradonačelnik grada Užica Tihomir Petković u novom mandatu seli se u poslaničku klupu. Još jedan mandat kao poslanica iz Užica će imati i Snežana Petrović.

Iz Priboja u republičkom parlamentu biće Krsto Janjušević, Stefan Srbljanović i Milanka Jevtović Vukojičić, Samira Ćosivić iz Prijepolja, Vesna Stambolić iz Lučana. U poslaničke klupe iz SNS zapadne Srbije sešće i Đorđe Dabić iz Čajetine za koga je kako je naveo na svom profilu, ovo velika čast. Diplomirani pravnik iz Požege Milica Nikolić, pripada grupaciji najmlađih poslanika koji su iz te opštine ušli u republički parlament.

Socijalisti u ovom mandatu imaju 32 poslanika a iz Zlatiborskog okruga dolazi samo jedan, Dijana Radović iz Priboja.

U Skupštinu su ušle i manjinske stranke, pa tako Stranku pravde i pomirenja Muamera Zukorlića zastupa dva poslanika, Samir Tandir iz Prijepolja i Rejhan Kurtović iz Sjenice, dok je Mirsadu Hodziću iz Sjenice pripao mandat „SDA Sandzaka – dr Sulejman Ugljanin“.

Među narodnim poslanicima koji su položili zakletvu čak 21 je iz zapadne Srbije. Pet Čačana iz redova Srpske naprede stranke, naći će se u budućem sazivu i to Aleksandar Jugović, Marko Parezanović, Biljana Jakovljević, Milica Dačić i Bratislav Jugović. Neki od njih su se ovim povodom oglasili i na društvenim mrežama. Tako je Marko Parezanović napisao da će se potruditi da da još veći doprinos napretku Srbije u svom drugom poslaničkom mandatu. U skupštinskim sazivu naći će se i Čačanin Dušan Radojević koji će zakletvu položiti u nekom od narednih sednica. U srpskom parlamentu u drugom mandatu sedeće i Jasmina Karanac, poreklom iz sela Vrnčani sa Kablara, koja je ovu poziciju obezbedila kao član stranke Rasima Ljajića.

Narodni poslanik Janko Langura iz Gornjeg Milanovca takođe, se oglasio nakon konstituisanja novog saziva, na svom profilu, da mu pripada velika čast i odgovornost prema građanima Srbije i da će dati sve od sebe da na najbolji način opravda poverenje.

Prvi put u istoriji građani opštine Knić imaće svog predstavnika u Narodnoj skupštini RS i to Jelenu Obradović. 

 

 

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×