Učitava se

Kucajte za pretragu

Još malo do ultrazvučnog aparata i otvaranja Centra za vantelesnu oplodnju(AUDIO)

Zlatiborski okrug

Još malo do ultrazvučnog aparata i otvaranja Centra za vantelesnu oplodnju(AUDIO)

Podeli

Prostor u užičkoj bolnici opremljen, kadar postoji, nedostaje deo novca za ultrazvučni aparat

Oko 300.000 dinara nedostaje da bi se nabavio ultrazvučni aparat vredan blizu dva miliona dinara, potreban da bi deo Centra za vantelesnu oplodnju počeo sa radom, kaže za RAM mrežu direktor Zdravstvenog centra Užice Miloš Božović. Očekuje pomoć donatora i najavljuje da će, nabavkom ultrazvučnog aparata, za oko dva meseca početi sa radom deo Centra za vantelesnu oplodnju u Opštoj bolnici Užice.

–         Prostor je opredeljen u delu Odeljenja ginekologije i akušerstva, kadar imamo, deo opreme je nabavljen, kaže Božović i podseća da je Ministarstvo zdravlja obezbedilo deo opreme, ginekološke stolove i mikroskope za citogenetsku laboratoriju.

Imamo i potreban kadar, kaže direktor ZC Užice Miloš Božović

Budući Centar za vantelesnu oplodnju u užičkoj bolnici biće namenjen građanima regiona.

–         To će parovima značiti i zbog uštede novca i vremena, kaže za RAM mrežu Ivana Cvetković iz organizacionog odbora međunarodnog dečjeg festivala folklora Licidersko srce. Organizatori tog festivala, Udruženje građana Era, potpisali su ugovor sa Udruženjem Roditelj Užice i uručlili im donaciju od 120.000 dinara kako bi pomogli da se kupi ultrazvučni aparat za budući Centar za vantelesnu oplodnju pri užičkoj bolnici.

Novac je prikupljen od prodaje liciderskih srca i suvenira tokom prošlogodišnje humanitarne akcije Licidersko srce deci, održane u sklopu festivala Licidersko srce.

Prošlogodišnji festival, deveti po redu, okupio je u Užicu više od 1000 folkloraca, većinom od osam do 16 godina, 25 folklornih ansambala iz deset zemalja.

Taj međunarodni dečji festival folklora je od 2009. godine do prošle godine ugostio u Užicu oko 5 500 folkloraca iz više od 30 država.

–         Licidersko srce se bavi decom i Udruženje građana Era se bavi decom, pa nam je svima značajno i važno da takav centar počne sa radom u našem kraju, kaže Ivana Cvetković iz organizacionog odbora festivala i ispred UG Era koji su novcem od prethodnih festivalskih akcija nabavili kolica za nepokretne pacijente za Prijemno odeljenje, donirali televizore Dečjem odeljenju užičke bolnice i pomogli pojedincima.

Nakon svih festivala, donacije, podseća Ivana Cvetković

Podsetimo, veći deo novca za kupovinu ultrazvučnog aparata za budući Centar za veštačku i vantelesnu oplodnju je prikupljen tokom prošlogodišnje humanitarne utakmice Asovi za decu, u organizaciji Udruženja Roditelj Užice, i donacijama na humanitarni SMS broj.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×