Učitava se

Kucajte za pretragu

Inspekcija zatvorila kafiće u Ivanjici zbog nepoštovanja mera

Zlatiborski okrug

Inspekcija zatvorila kafiće u Ivanjici zbog nepoštovanja mera

Podeli

Republička sanitarna inspekcija  izvršila je  kontrolu ugostiteljskih i trgovinskih objekata u opštini Ivanjica i nakon utvrđenih nepravilnosti sankcionisala rad svih koji se nisu pridržavli propisanih epidemioloških mera.

„Inspekcija je odradila svoj posao i zatvorila lokale u kojima gosti, kao i osoblje nisu nosili maske, kao i one u kojima je broj posetilaca bio veći od dozvoljenog. Borba sa korona virusom i dalje traje i samo uz odgovorno ponašanje svih građana moći ćemo da izađemo kao pobednici. Trenutna epidemiološka situacije je za nijansu bolja, ali to ne znači da svi treba da se opuste“, izjavio je za RINU komandant Štaba za vanredne situacije u Ivanjici, Zoran Lazović.

Inspekcija će nastaviti da vrši stroge kontrole sve dok se epidemiološka situacija u ovoj opštini ne stabilizuje.

Iako je Ivanjica do pre samo nekoliko dana bila jedno od žarišta korona virusa u Moravičkom okrugu, nije izostalo organizovanje veselja u privatnoj režiji, što može biti nova potencijalna opasnost u daljem toku epidemije.

„Dobili smo informaciju da je u selu Pridvorica organizovana proslava rođendana, od sad ćemo više pažnje posvetiti i proveravanju tog terena“, naglasio je Lazović.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×