Učitava se

Kucajte za pretragu

Imate biznis ideju, sada i mogućnost da se obučite

Mladi i biznis Zlatiborski okrug

Imate biznis ideju, sada i mogućnost da se obučite

Podeli

Prilika za mlade od 18 do 35 da steknu nova znanja i veštine, potrebnih za pokretanje i vođenje posla u oblasti prehrambene industrije

Mladi od 18 do 35 godina iz Srbije, sa idejom za pokretanjem posla u proizvodnji i preradi voća i povrća, imaju priliku da se prijave na konkurs kojeg je raspisao Privredni forum mladih u okviru projekta Prvo radno iskustvo mladih u prehrambenoj industriji.

Predsednik Privrednog foruma mladih Marijana Marinković kaže da će 30 odabranih mladih iz Srbije besplatno pohađati obuku kako bi unapredilo svoje biznis veštine, potrebne za započinjanje posla.

–         Oni će imati priliku da tri dana rade sa glavnim mentorom na pisanju biznis plana. Upoznaće uspešne preduzetnike iz ove industrije koji će sa njima podeliti neka znanja na temu marketinga, prava, prodaje, upravljanja finansijama, kaže Marijana Marinković podsetivši da su retke konferencije, radionice i seminari koji mladima pomažu da uđu u poslovni svet u oblasti agrobiznisau kojem, inače, Privredni formu mladih vidi veliki potencijal.

Obuke će biti od 22. do 24. maja u studentskom odmaralištu Radojka Lakić na Avali. Mladima će biti obezbeđen prevoz od Beograda do Avale.

Zainteresovani se mogu prijaviti na sajtu Privrednog foruma mladih.

U težnji da razvije sposobnosti i poslovne veštine mladih, učini ih konkurentnim i podstakne njihovo zapošljavanje, Privredni forum mladih sprovodi projekat Prvo radno iskustvo mladih u prehrambenoj industriji u saradnji sa Projektom za konkurentnu privredu Američke agencije za međunarodnu saradnju USAID.

Organizacija Privredni forum mladih je osnovana krajem 2014. godine sa ciljem da okupi motivisane i zainteresovane za rešavanjem problema nezaposlenosti mladih. Projektima povezuju mlade preduzetnike iz Srbije sa privredom i državnim instituticajma. Kako navode, teže da postanu glavna platforma za razvoj omladinskog preduzetništva u Republici Srbiji.

Do sada su sarađivali sa 30 istaknutih kompanija, 20 domaćih i inostranih institucija i visokih predstavnika, 100 preduzetnika i više od 7000 mladih.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×