Učitava se

Kucajte za pretragu

I vozači u Srbiji će moći 130 kilometara na sat na auto-putu

Srbija i region

I vozači u Srbiji će moći 130 kilometara na sat na auto-putu

Podeli

Zakon se donosi da bi se uskladila rešenja koja se odnose na ograničenje brzine na auto-putu sa većinom zemalja Evropske unije, saopšteno je posle sednice Vlade Srbije.

Predlogom zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima omogućena je brzina do 130 kilometara na čas na auto-putu, a ovaj zakon se donosi da bi se uskladila rešenja koja se odnose na ograničenje brzine na auto-putu sa većinom zemalja Evropske unije, saopšteno je posle sednice Vlade Srbije.

Tako će dosadašnja najveća brzina od 120 kilometara na čas biti povećana na 130 kilometara na sat.

Vlada Srbije na današnjoj sednici usvojila i Predlog zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, Predlog zakona o presađivanju ljudskih organa, Predlog zakona o ljudskim ćelijama i tkivima, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o matičnim knjigama, Predlog zakona o dopunama Zakona o ograničavanju raspolaganja imovinom u cilju sprečavanja terorizma.

Vlada je takođe donela odluku da se Poseban kolektivni ugovor za radno angažovanje estradno-muzičkih umetnika i izvođača u ugostiteljstvu primenjuje i na poslodavce koji nisu članovi Unije poslodavaca Srbije i koji nisu učestvovali u njegovom zaključivanju.

Donošenjem ove odluke obezbeđuju se jednaki uslovi radnog angažovanja izvođača estradno-muzičkog programa kod svih poslodavaca u Republici Srbiji, čime se sprečava siva ekonomija u toj delatnosti.

Odluka će u značajnoj meri doprineti efikasnijoj zaštiti radno-muzičkih prava izvođača estradno-muzičkog programa, kao i poslova stručnjaka i saradnika u estradno-muzičkoj oblasti.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×