Učitava se

Kucajte za pretragu

I skener i angio-sala za Zdravstveni centar Užice(AUDIO)

Užice Zlatiborski okrug

I skener i angio-sala za Zdravstveni centar Užice(AUDIO)

Podeli

Ministarstvo zdravlja je poslednje dve godine investiralo oko 2,5 miliona evra, prvenstveno u Opštu bolnicu Užice, a poslednje su odobrena sredstva za nabavku novog skenera, vrednosti 35,4 miliona dinara, i za novu angio-salu, vrednosti od 67,8 miliona dinara, izjavio je direktor Zdravstvenog centra Užice Miloš Božović.

On je najavio da će biti nabavljeni i digitalni rendgen aparati za Opštu bolnicu Užice i užički Dom zdravlja, vrednosti po 14,5 miliona.

–   Odobrena su i sredstva za uvođenje centralnog razvoda kiseonika za grudno odeljenje, te za nabavku novog EEG portabilnog aparata, EMG aparata i još nabavka dva holtera EKG za decu i odrasle i holter pritiska za decu, dodao je Božović.

Direktor Zdravstvenog centra Užice Miloš Božović

Direktor Zdravstvenog centra Užice je podsetio da je od sredstava iz oportuniteta, posredstvom Ministartsva zdravlja, ove godine dobijeno 12 miliona za novi ultrazvučni aparat za kardiologiju i da je obezbeđeno vozilo za transport beba ka Opštoj bolnici Užice i od nje ka tercijarnim ustanovama.

Božović je podsetio da je tokom pandemije virusa korona, ZC Užice dobio dva mobilna rendgen aparata, 27 pacijent monitora, 19 respiratora, što, kako je istakao, ustanovu čini tehnološki potkovanom.

Vozni park ZC Užice bogatiji za najmanje tri sanitetska vozila, uz pomoć privrednika, državnih preduzeća, donatora. Za užički Dom zdravlja ove godine tri vozila od lokalne samouprave

 

Direktor ZC Užice je najavio za sledeću godinu dobijanje magnetne rezonance, iz kredita Svetske banke, čime bi, kako je Božović objasnio, kapitalna oprema kompletno bila obezbeđena.

 

Božović je naglasio da je u Zlatiborskom okrugu primećen porast broja pregleda i pozitivnih na virus korona, zbog čega je planirano izmeštanje dela intezivne nege u novi objekat koji se koristi za kovid sistem.

Inače, trenutno je hospitalizovano 55 pacijenata, trideset dvoje sa potvrđenim virusom korona. Najviše je zaraženih iz Prijepolja.

 

 

 

J.P./foto, audio V.K.

 

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×