Učitava se

Kucajte za pretragu

Humanitarnom akcijom do školskog kupatila

Zlatiborski okrug

Humanitarnom akcijom do školskog kupatila

Podeli

Radi poboljšanja uslova za decu sa invaliditetom i smetnjama u razvoju u čajetinskoj osnovnoj školi…

foto izvor: Zlatiborski krug

Nedostaje novac za adaptaciju, uređenje i opremanje kupatila- toaleta u OŠ Dimitrije Tucović u Čajetini koje će biti prilagođeno potrebama dece sa invaliditetom i smetnjama u razvoju, zbog čega je Udruženje Zlatiborski krug pokrenulo humanitarnu akciju Pomažući drugima gradimo sebe.

Akcijom žele da prikupe novac za uređenje i opremanje kupatila-toaleta u toj školi sa kojom je Zlatiborski krug sklopio Ugovor o opremanju kupatila i toaleta, namenjenog učenicima te osnovne škole sa invaliditetom i korisnicima Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju Zračak.

Ta čajetinska škola, prema rečima direktorke škole Milke Vasiljević, nema dovoljno sredstava da sve sadržaje prilagodi potrebama učenika sa invaliditetom i korisnika Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju. Kako podseća, organizuju se obuke za nastavnike i različite aktivnosti kako bi se unapredio nastavni proces u skladu sa inkluzivnom praksom, nabavljaju se nastavna sredstva koja su deci sa smetnjama u razvoju prilagođena, opremljen je tokom prošle godine i Centar za asistivinu tehnologiju.

Iz Zlatiborskog kruga podsećaju da se inkluzivno obrazovanje, po definiciji koju je dao UNESKO, odnosi na mogućnost škole da svoj deci, bez obzira na različitosti, obezbedi kvalitetno obrazovanje, ali, kako dodaju, inkluzija je proces prepoznavanja i zadovoljenja različitih potreba dece, povećanjem njihovog učešća u učenju, društvenom životu zajednice, smanjenjem isključivanja iz školovanja.

Akcija Pomažući drugima gradimo sebe obuhvatiće koncerte i priredbe, a novac će se prikupljati kolektivnim i pojedinačnim donacijama.

Osoba za kontakt je koordinator Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju u Čajetini Jelena Todorović, 060 7101 090.

–         Sredstva se mogu uplatiti na račun broj 200-2872280101898-86, a sva sredstva prikupljena realizacijom akcije Pomažući drugima gradimo sebe, biće korišćena isključivo u svrhu adaptacije i opremanje kupatila-toaleta za decu sa invaliditetom, navode iz Udruženja Zlatiborski krug koje je godinama posvećeno poboljšanju položaja dece sa smetnjama u razvoju, a od 2014. godine je pružalac usluge socijalne zaštite Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju u Čajetini.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×