Učitava se

Kucajte za pretragu

GŠZVS Užica pooštrio mere: Zabranjene proslave, radno vreme do 22h, obavezne maske

Užice Zlatiborski okrug

GŠZVS Užica pooštrio mere: Zabranjene proslave, radno vreme do 22h, obavezne maske

Podeli

Gradski štab za vanredne situacije grada Užica, na današnjoj sednici, još uvek nije uveo vanrednu situaciju i u naredna dva dana će to razmatrati na osnovu kriterijuma koje očekuje od Kriznoš štaba Vlade Srbije. Ali, doneo je predlog mera u cilju sprečavanja intenzivnog širenja korona virusa koje će se primenjivati, zajedno sa merama sa nacionalnog nivoa.

– Od četvrtka smo dobili jasan signal iz ZZJZ Užica da preti opasnost od značajnog povećanja broja zaraženih,rekao je šef štaba, gradonačenik Tihomir Petković. Održali smo sednicu i zatražili jasan stav Batuta. U subotu smo dobili saglasnost za mere koje uvodimo danas a stupaju na snagu sutra (utorak od 06h00)

Tihomir Petković

 

 

dr Vlatka Stevanović, direktorka ZZJZ Užice je rekla da je situacija nesigurana i da svakodnevno imamo povećanje obolelih. Najveći broj obolelih je u Užicu. Situacija nije dobra i okupljanja u zatvorenom prostoru su izazavale ovakvu situaciju. Još uvek nam nedostaju rezultati 263 testa koja su u radu i očekujemo da veliki deo bude pozitivnih, rekla je dr Stevanović.

dr Vlatka Stevanović, direktorica ZZJZ Užice

 

– U Užičkoj bolnici trenutno je hospitalizovano 34 pacijenta, od od kojih sz 4 pacijenta sa težom kliničkom slikom. Pet pacijanata zahteva neku od mehaničkih potpora, rekla je direktorica Opšte bolnice Užice dr Jelana Raković Radivojević.

dr Jelena Raković Radivojević, direktorica Opšte bolnice 

Merama je predviđeno obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru (u trgovinskim i drugim objektima, javnim i drugim ustanovama) i na gradskoj pijaci.
U skladu sa nacionalnim preporukama u ugostiteljskim i sličnim objektima ne mogu se organizovati muzičke, zabavne i druge manifestacije, proslave i porodična okupljanja.
Na preporuku Gradskog štaba Gradsko veće je donelo odluku da radno vreme ugostiteljskih objekata, u vreme povećane opasnosti od širenja korona virusa, bude do 22 časa.

Predviđeno je ograničavanje broja osoba u trgovinskim i objektima u kojima se pružaju usluge na broj koji treba da obezbedi socijalnu distancu od najmanje dva metra. U svim objektima, ustanovama i na javnim mestima obavezno je poštovanje mera iz Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, preporuka Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” i drugih državnih organa u vezi sa postupanjem u toku epidemije korona virusa.

„Nošenje zaštitnih maski biće obavezno i u taksi prevozu. Vršioci javnih usluga, organi lokalne samouprave, javna preduzeća i ustanove na teritoriji grada Užica moraju preduzimati mere za bezbedno pružanje usluga građanima i zaštitu zaposlenih. U gradu Užicu će ponovo početi pojačano pranje i dezinfekcija javnih prostora. Gradski štab će svakodnevno pratiti epidemiološku situaciju i shodno tome predlagati nove mere. Takođe, apeluje se na građane da se strogo pridržavaju propisanih mera i poštuju pravo svakoga na zdravlje i bezbednost u uslovima opasnosti od Kovida 19”.

Gradonačelnik Tihomir Petković o uvedenim merama

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×