Učitava se

Kucajte za pretragu

Gradsko veće Užice: 2.000 dinara jednokraten pomoći za penzinere sa niskim primanjima, do 15.000 dinara

Užice Zlatiborski okrug

Gradsko veće Užice: 2.000 dinara jednokraten pomoći za penzinere sa niskim primanjima, do 15.000 dinara

Podeli

Gradsko veće odlučilo je da se penzionerima sa teritorije Užica, a čije su mesečne penzije manje od 15.000 dinara, iz gradskog budžeta isplati jednokratna novčana pomoć od 2.000 dinara. Članovi Veća imali su u vidu da je ovim građanima, čija je ionako teška materijalna situacija još više otežana posledicama izazvanih epidemijom COVID-19, potrebna finansijska pomoć. O načinu prijavljivanja za ostvarivanje pomoći,  penzioneri biće blagovremeno obavešteni preko sredstava javnog informisanja.
Na sednici je utvrđen i predlog drugog rebalansa budžeta. Izmenama i dopunama budžeta zadržani su prethodni nivoi prihodovne i rashodovne strane, a skladu sa analizom ostvarivanja budžeta i dinamikom, izvršene su preraspodele između aproprijacija prema zahtevima i potrebama budžetskih korisnika.
Članovi Veća saglasili su se tekstom Međuopštinskog sporazuma o saradnji na projektu izgradnje i upravljanja regionalnim sistemom za sakupljanje i prečišćavanje otpadnih voda. U ovaj projekat i buduće regionalno preduzeće uključiće se Užice, Požega, Arilje, Kosjerić i Ivanjica.U finansiranje i realizaciju projekta učestvovaće i EU i republičko Ministarstvo za evropske integracije,

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×