Učitava se

Kucajte za pretragu

Film 250 stepenika pobednik Međunarodnog festivala sportskog filma

Zlatiborski okrug

Film 250 stepenika pobednik Međunarodnog festivala sportskog filma

Podeli

Dodeljena je i posebna nagrada gradu Subotici za izuzetan doprinos razvoju sporta i nagrada Heroina sporta i života košarkašici Nataši Kovačević

Film 250 stepenika proglašen proglašen je za najbolje ostvarenje na sedmom Medjunarodnom festivalu sportskog filma na Zlatiboru.

Tročlani stručni žiri je nagradu dodelio filmu posvećenom jugoslovenskoj juniorskoj košarkaškoj reprezentaciji koja je, predvodjena trenerom Svetislavom Pešićem, osvojila titulu prvaka sveta 1987. godine u Bormiju.

foto izvor: Beta

Najviše nagrada na ovogodišnjem festivalu odneo je tim Intermedia network i Cinnamon produkcije za svoj serijal Ljudi od zlata. Njima su dodeljene nagrade za najbolji film o ličnosti u sportu za ostvarenje Žoc Čovek odluke o treneru Željku Obradoviću, specijalna nagrade žirija za najbolji film o visokim moralnim vrednostima u sportu za Saša Djordjević Čovek odluke i za najbolji kratkometražni film Visokoletač o proslavljenom treneru Dušanu Ivkoviću.

foto izvor: Beta

Najbolji dugometražni dokumentarni film je Fudbal Ruanda: Polja sećanja Fransoa Havijera Destona i Mari Toms-Penet, nagradu za najbolju fotografiju dobio je kineski film Vožnja po oblacima, nagradu za režiju Dinko Tucaković dobio je belgijski film Junior, dok je najbolji igrani film Led Olega Trofima.

Pored tih nagrada, dodeljena je i posebna nagrada gradu Subotici za izuzetan doprinos razvoju sporta i nagrada Heroina sporta i života košarkašici Nataši Kovačević.

Festival je završen projekcijom ruskog filma Led, u kom jednu od glavnih uloga igra srpski glumac Miloš Biković.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×