Učitava se

Kucajte za pretragu

Dozvola za kretanje u vreme vanrednog stanja privrednim subjektima

Srbija i region

Dozvola za kretanje u vreme vanrednog stanja privrednim subjektima

Podeli

Obaveštamo privredne subjekte da shodno Naredbi o izmeni Naredbe o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srbije („Službeni glasnik RS“, broj 40/20) Ministarstvo privrede nastavlja da prima zahteve koji se odnose na izdavanje dozvola za kretanje u periodu od 17 časova do 05 sati ujutru.

Zahtevi se podnose u skladu sa Instrukcijom Ministarstva privrede Broj: 023-00-188/2020-09 od 19. marta 2020. godine, na obrascu koji je propisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova, i to:

Javna preduzeća i privredna društva koja obavljaju delatnost od opšteg interesa, a čiji je osnivač Republika Srbija, zahtev podnose preko Ministarstva privrede, na elektronsku adresu javna.preduzeca@privreda.gov.rs.
Javna preduzeća i privredna društva koja obavljaju delatnost od opšteg interesa, a čiji je osnivač jedinica lokalne samouprave, zahtev podnose preko Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, na elektronsku adresu lokalna.samouprava@mduls.gov.rs.
Ostali privredni subjekti zahtev podnose preko Ministarstva privrede, na elektronsku adresu vanrednostanje@privreda.gov.rs
Obrazac možete preuzeti ovde.

Sve primljene zahteve Ministarstvo privrede prosleđuje Ministarstvu unutrašnjih poslova, koje finalno ceni opravdanost podnetih zahteva.

Obzirom na kompleksnost procedure obrade podataka i broj do sada primljenih zahteva mole se svi privredni subjekti da imaju razumevanja u očekivanoj brzini odgovra. Na sve primljene zahteve nastojaćemo da odgovorimo u što kraćem roku.

Važne napomene:

Obaveza poslodavca je da svakom zaposlenom izda radni nalog i to: poslodavac koji ima do 100 zaposlenih dužan da izdaje dnevni radni nalog, dok poslodavac koji ima preko 100 zaposlenih izdaje radni nalog na nedeljnom nivou za svako lice koje se nalazi na spisku za izdavanje dozvole.
Ministarstvo unutrašnjih poslova će prilikom provere na terenu prihvatati i radne naloge u elektronskom obliku (skeniran radni nalog na telefonu, tabletu i sl.)
Dozvole za kretanje koje su već izdate i koje su važile u periodu od 20 do 5 časova ujutru, automatski će važiti i za period od 17 do 5 časova.
Samo kompletno popunjeni obrasci će biti uzeti u razmatranje.

Privredni subjekti da dostave zahteve za rad u vreme zabrane kretanja

19.03.2020.

Ministarstvo privrede pozvalo je danas privredne subjekte koje imaju potrebu za angažovanjem zaposlenih u vreme zabrane kretanja od 20 časova do pet sati ujutru da popune tabelu i dostave je ministarstvu na adresu vanrednostanje@privreda.gov.rs.

Zahtev se podnosi na obrascu koji je propisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), elektronskim putem, a kompanije mogu preuzeti tabelu na sajtu Ministarstva privrede i Privredne komore Srbije (PKS).

Ukazujemo i da javna preduzeća i privredna društva koja obavljaju delatnost od opšteg interesa, a čiji je osnivač Republika Srbija, zahtev podnose preko Ministarstva privrede na adresu javna.preduzeca@privreda.gov.rs, dok oni čiji je osnivač lokalna samouprava zahtev podnose preko Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu na adresu lokalna.samouprava@mduls.gov.rs.

Ministarstvo privrede će upućivati zahteve MUP-u koji će davati saglasnost, a poslodavac je dužan da svakom zaposlenom koji se nalazi na spisku izda radni nalog za svaki pojedinačni izlazak, u periodu od 20 do pet časova.

Upozoravamo da su svi zakonski zastupnici i preduzetnici lično, materijalno i krivično odgovorni za tačnost dostavljenih spiskova.

Napominjemo i da će pripadnici MUP-a, u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, proveravati i legitimisati zaposlene sa spiska. Oni za koje se utvrdi da nisu stvarno zaposleni u privrednom subjektu i da nisu na radnom zadatku, odnosno da ne poseduju odgovarajući radni nalog, biće sankcionisani.

Zastupnici i preduzetnici se obavezuju da zaposlenima koji su od nadležnog organa dobili saglasnost za kretanje izdaju radni nalog ili drugi odgovarajući dokument iz koga će se utvrditi datum rada i priroda posla, kako bi se izbegle, odnosno unapred otklonile, moguće nejasnoće i nesporazumi.

Vlada Srbije je u cilju suzbijanja širenja virusa COVID -19 donela odluku o zabrani kretanja svih građana od 20 časova do pet sati ujutru.

Instrukcija privrednim subjektima u vezi sa postupkom za izdavanje dozvola za kretanje u vremenu od 20 do 05 časova.

Preneto u celosti sa sajta Ministarstva privrede RS

https://privreda.gov.rs/obavestenje-tabela-za-privredne-subjekte/

4 Komentara

 1. Andrejic Dejan 02/04/2020

  Za setvu kukuruza

  Одговори
 2. Andrejic Dejan 02/04/2020

  Za rad u njivi

  Одговори
 3. Predrag 04/04/2020

  Trebam ici na farmu

  Одговори
 4. Predrag 04/04/2020

  Moram ici na farmu

  Одговори

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×