Učitava se

Kucajte za pretragu

Crna Gora otvorila granice – Srbije nema na spisku zemalja za ulazak bez karantina

Srbija i region Zlatiborski okrug

Crna Gora otvorila granice – Srbije nema na spisku zemalja za ulazak bez karantina

Podeli

Crnogorska vlada ažurirala je večeras spisak zemalja u kojima je stopa aktivnih slučajeva Kovida-19 manja od 25 na 100.000 stanovnika, što je uslov za ulazak u Crnu Goru bez karantina, a na tom spisku nije Srbija, sa kojom će od ponoći biti otvoreni granični prelazi.

Sada se na spisku nalazi 131 zemlja, a „na listi više nisu Severna Makedonija i Irska u kojima je, nakon danas potvrđenih slučajeva, stopa porasla““, saopštio je crnogorski Institut za javno zdravlje, prenosi podgorički portal Antena M.

„Svesni smo da činjenice da su i pre ove prve faze popuštanja mera na granicama mnoge porodice dugo vremena bile odvojene i odsečene jedne od drugih. Ako smo svi zajedno uspeli ovoliko vremena da ostanemo strpljeni i spašeni, sigurni smo da nekoliko narednih dana ili sedmica, koliko će određenim državama biti potrebno da dostignu naše kriterijume, neće predstavljati veći napor niti žrtvu koju ćemo svi zajedno izneti ma sa koje strane granice bili“, navodi se u saopštenju Instituta.Crna Gora će u ponoć otvoriti sve granice sa Srbijom, koja nije na spisku država čiji građani mogu da uđu bez karantina.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×