Učitava se

Kucajte za pretragu

Čistili Zaovinsko jezero, brinuli za svaku kap

Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje uPoMoc Zlatiborski okrug

Čistili Zaovinsko jezero, brinuli za svaku kap

Podeli

Više od 20 vreća otpada je sakupljeno oko Zaovinskog jezera tokom ekološke akcije Briga za svaku kap.

–  Količine otpada koje je izronio vredan tim ronioca ozbiljno nas upozoravaju da moramo nastaviti sa akcijama čišćenja i jako sam zahvalna partnerima iz kompanije Delez Srbija i RK Koral-Adriatic Scuba koji nas podržavaju u ovim naporima, istakla je Petra Rajnpreht, brend menadžer kompanije Henkel.

–  Većinom plastične boce, limenke, gume i delovi kuhinjskih aparata zagadili su dno jezera u zapadnoj Srbiji. Mesto na jezeru, gde je ekološka akcija održana, izabrano je zbog specifičnosti lokaliteta koji se nalazi u zapadnoj Srbiji, a pripada teritoriji opštine Bajina Bašta. Upravo ta lokacija, nedavno je postala deo Nacionalnog parka Tara, a koliko je posebno ovo mesto govori i činjenica da je baš tamo otkriven živi fosil biljnog sveta – Pančićeva omorika, navode organizatori akcije.

Akciju su pokrenuli kompanije Henkel i Delez Srbija, kako navode, sa ciljem da Zaovinsko jezero bude čistije, a okolina zdravija za život.

Henkel i Maxi su u avgustu mesecu pokrenuli prodajnu akciju u kojoj su dva meseca mogli da učestvuju svi građani kupovinom Fa, Schauma i Vademecum proizvoda u Maxi supermarketima.

Projekat čišćenja jezera, u organizaciji ronilačkog kluba Koral-Adriatic Scuba, okupio je brojne ljubitelje prirode.

 

 

Prethodna vest

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×