Učitava se

Kucajte za pretragu

Čelnik Herceg Novog poziva građane Srbije i BiH da dođu u što većem broju

Srbija i region Zlatiborski okrug

Čelnik Herceg Novog poziva građane Srbije i BiH da dođu u što većem broju

Podeli

Predsednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić osuđuje odluku Vlade Crne Gore o selektivnom otvaranju granica, po kojoj je i dalje zabranjen ulazak građanima Srbije i Bosne i Hercegovine. Ova odluka je već napravila štetu, ne samo Herceg Novom nego i celom Primorju, rekao je Katić.

“Herceg Novi, ali i svi gradovi Primorja čija je osnovna delatnost turizam, već trpe posledice nepromišljenih i tendencioznih poteza Vlade Crne Gore. Ovakva odluka ima za za cilj da isprovcira građane susednih zemalja, iako svi znamo da će im narednih dana biti omogućen ulazak u Crnu Goru, jer naša ekonomija umnogome zavisi od saradnje s tim državama”, kaže Stevan Katić. S obzirom “na strahovito negativne reakcije u nama bratskim i prijateljskim državama, iz kojih je najveći broj turista koji dolaze u Herceg Novi”, Katić smatra da se radi o ishitrenom potezu koji za cilj ima samo i jedino produbljivanje unutrašnje krize u Crnoj Gori.

Pitanje za Vladu Crne Gore je gde je logika u tome da organizovano šalju crnogorske studente u Srbiju ako epidemiološka situacija u toj zemlji nije bezbedna, a da u isto vreme zabranjuju ulazak državljanima Srbije u Crnu Goru, kaže Katić, saopšteno je iz Kabineta predsednika Opštine Herceg Novi.

“Pozivam sve ljude u Srbiji i BiH da ne nasedaju na ovakve provokacije zvanične državne vlasti u Crnoj Gori. Kao i mnogo puta do sada, potezi Vlade Crne Gore ne oslikavaju ni volju ni potrebe većine građana. U Herceg Novi ste uvek dobrodošli i u što većem broju”, poručio je Katić.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×