Učitava se

Kucajte za pretragu

iz Čajetine kontigent pomoći opštini Vlasenica u RS VIDEO

Čajetina Zlatiborski okrug

iz Čajetine kontigent pomoći opštini Vlasenica u RS VIDEO

Podeli

U organizaciji povereništva OO SNS Čajetina, danas je u opštinu Vlasenica, u Republiku Srpsku, otišao je prvi kontigent pomoći, u vidu medicinskog materijala. Ovo je prva u nizu pomoći, koju će Čajetinci, uz pomoć privrede i pojedinaca, slati svom bratskom narodu preko Drine.

Na poziv načelnika opštine Vlasenica, iz Republike Srpske, za pomoć u medicinskoj opremi u borbi protiv koronavirusa, grupa privrednika iz Čajetine, uz pomoć pojedinaca, ali i lovačkog udruženja Zlatibor, prikupila je znatna novčana sredstva. Nabavljeni su asepsol. alkohol, zaštitne maske i rukavice, kao i viziri, a pošiljka pomoći već je na putu ka Vlasenici.

“Smatram da u ovoj borbi, Republika Srpska mora računati na pomoć Srbije. Kao što znate, mi imamo dovoljno medicinske opreme I materijala, a oni u ovom treunutku to nemaju. I upravo danas treba da im pokažemo da smo sa njima, da bratski narod iz Republike Srpske zna da ćemo uvek uz njih biti I da smo mi jedan narod”, naglasio je Đorđe Dabić, poverenik OO SNS Čajetina.

Dabić apeluje i na ostale opštine da, koliko su u mogućnsti, pomognu bratskom narodu u Republici Srpskoj. A iz Čajetine će se ovakva akcija nastaviti i u buduće.

“Sledeće sedmice očekujemo još jednu veliku pošiljku, i dalje apelujemo na naše privrednike, lokalna I državna preduzeća, da se uključe da bi pomogli onima kojima je pomoć neophodna. Jer, ovo je borba svih nas, borba celog našeg naroda da opstanemo I moramo da funkcionišemo kao jedna celina”, kaže  Đorđe Dabić.

Inače, za prvu akciju prikupljanja pomoći za građane Vlasenice odziv je bo dobar, a Dabić se zahvaljuje svima koji su učestvovali i poručuje da će građani Čajetine, kao i lokalni SNS uvek biti tu, za svoj narod preko Drine.

Pripremila: Nada Dželebdžić

Sagovornik: Đorđe Dabić, odbornik  SNS Čajetina

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×