Učitava se

Kucajte za pretragu

Čajetina finansira vantelesnu oplodnju

Čajetina Čajetina Zlatiborski okrug

Čajetina finansira vantelesnu oplodnju

Podeli

Opština Čajetina raspisala je javni poziv za ostvarivanje prava na finansiranje troškova vantelesne oplodnje. Rok za podnošenje prijava je 20. novembar 2020. godine.

U Odluci o budžetu Optine Čajetina za 2020. godinu, planirana su sredstva za ostvarivanje prava iz oblasti populacione i demografske politike, za jednokratno novčano davanje za pokušaj vantelesne oplodnje u novčanom iznosu od 1.500.000,00 dinara, navodi se na sajtu opštine Čajetina gde se mogu pronaći svi detalji o ovom javnom pozivu.

Visina jednokratnog novčanog davanja za vantelesnu oplodnju iznosi do 300.000,00 dinara, po bračnom/vanbračnom paru i isplaćuje se u jednokratnom iznosu, na račun zdravstvene ustanove koja će sprovoditi postupak vantelesne oplodnje, odnosno na tekući račun, na ime lica koje je u postupku vantelesne oplodnje sopstvenim sredstvima.

Pravo učešća na javnom pozivu za finansiranje jednog pokušaja vantelesne oplodnje mogu da ostvare parovi koji su u postupku vantelesne oplodnje , ukoliko komulativno ispune sledeće uslove: da su prethodno imali tri pokušaja vantelesne oplodnje bez živo rođenog deteta na teret sredstava Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje; da žena u momentu podnošenja nije navršila 45 godina života; da su oba partnera državljani Republike Srbije; da oba partnera imaju prebivalište na teritoriji Opštine Čajetina, najmanje 24 meseca pre podnošenja zahteva; da ispunjavaju zdravstvene kriterijume zdravstvene ustanove, u kojoj se vrši vantelesna oplodnja.

Izvor:Cajetina.org

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×