Učitava se

Kucajte za pretragu

Brnabić: Prva žrtva koronavirusa u Srbiji, molim vas ostanite kod kuće

Srbija i region Zlatiborski okrug

Brnabić: Prva žrtva koronavirusa u Srbiji, molim vas ostanite kod kuće

Podeli

Premijerka Ana Brnabić saopštila je da je u Srbiji zabeležena prva žrtva koronavirusa, pedesetdevetogošnji pacijent iz Kikinde. Ponovila je da je na svima nama odgovornost da pokušamo da zaštitimo sebe i svoje time što ćemo izlaziti što je manje moguće i poštovati preporuke. Molim vas da ostanete kod kuće, poručila je premijerka.

“Moram da saopštim da smo nažalost izgubili prvi ljudski život u borbi protiv koronavirusa. Pre nekoliko sati u KC Vojvodine u Novom Sadu preminuo je muškarac star 59 godina iz Kikinde”, rekla je premijerka na konferenciji u Vladi Srbije.

Navela da je preminuli pacijent dobio koronavirus od čoveka čiji je sin bio u Milanu i koji se i sam bori sada za život.

Predsednica Vlade je u svoje i u ime predsednika Aleksandra Vučića izjavila porodici saučešće.

Brnabićeva je rekla da je osam zaraženih koronavirusom u Srbiji trenutno u teškom stanju i da se lekari bore za njihov život.

Ukazala je da smo ušli u treću nedelju borbe protiv virusa i da je iza nas najtežih 24 sata, ali i da je ispred nas verovatno još mnogo dana težih od ovog danas.

Poručila da je na svima nama odgovornost da pokušamo da zaštitimo sebe, svoje najmilije i najbliže, porodice, komšije, lokalnu zajednicu… time što ćemo izlaziti što je manje moguće i poštovati preporuke.

“Restriktivne mere koje su donete, donete su da bi se sačuvalo zdravlje nacije, da bismo imali što manje žrtava u ovom ratu i da damo šansu zdravstvenom sistemu”, rekla je Brnabić i dodala da se upravo zato pooštravaju mere zabrane kretanja.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×